Kerstvakantie thuis in België of in het buitenland: zo breng je de vakantie extra voordelig door!

Nu de kerstdagen voorbij zijn, is de grootste drukte van dit seizoen voor de meeste mensen weer achter de rug. Omdat we deze week nog midden in de kerstvakantie zitten, is dit het perfecte moment om een leuk uitje te plannen met je familie of vrienden. Geen inspiratie om een gezellige activiteit te bedenken voor je vrije dagen of weet je niet zo goed hoe je het best kunt besparen op leuke activiteiten? Lees dan vooral verder, want in deze blog lees je hoe je jouw kerstvakantie zo voordelig mogelijk kunt doorbrengen met uitjes in België of goedkope tripjes naar een zonnig buitenland.


Een dagje weg boek je gemakkelijk met korting

Trommel je familie, vrienden of collega’s bij elkaar en plan jullie volgende gezamelijke activiteit. Een leuk dagje weg is zo gepland en je hoeft er echt geen fortuin voor kwijt te zijn! Op de website van Groupon vind je namelijk lokale deals voor activiteiten bij jou in de buurt, maar ook travel deals voor als je wat verder weg op pad wilt gaan. Op alle deals ontvang je bovendien nog eens 25% extra korting met onze kortingscode. Lokale deals zijn aanbiedingen die je kunt filteren op je eigen regio, bijvoorbeeld Antwerpen of Brussel. Zo kun je snel zien welke activiteiten bij jou in de buurt te doen zijn. De travel deals van Groupon richten zich meer op nachtjes weg, zoals een tripje naar de Ardennen of hotelovernachtingen in een wellness resort. Met een wellness weekend sla je twee vliegen in één klap, want zo kun je even heerlijk relaxen en compleet verfrist het nieuwe jaar in!

Niet alleen bij Groupon vind je voordelige deals voor dagjes weg. Ook bij VakantieVeilingen scoor je veel voordeel op de leukste activiteiten, al vanaf €1,-. Ben je wel eens toe aan iets anders dan een standaard avondje bowlen of bordspelletjes spelen? Ga dan eens een actieve middag paintballen, lasergamen of waan je op wintersportvakantie in een indoor skibaan! Bij VakantieVeilingen kun je ook terecht voor avondjes uit naar het theater, concerten en andere shows. Het leuke aan bieden op uitjes via VakantieVeilingen is dat je altijd op een bijzondere plek terechtkomt en nooit meer uitgeeft dan jij voor dit uitje over hebt.

Groepsactiviteit


Korting op familiepret voor het hele gezin

Als je kinderen hebt kan het soms lastig zijn om de hele vakantie leuke dingen te bedenken die je met ze kan doen. Een dag naar een pretpark of dierentuin kan uiteindelijk behoorlijk oplopen in kosten. Zeker als jullie met wat meer zijn, ligt de prijs voor toegangstickets en eten en drinken voor de dag toch wel hoog. Daarom moet je nu zeker alle acties van Plopsa in de gaten houden, want je krijgt nu voor ieder park korting op de toegang met verschillende kortingscodes! Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds gebruikmaken van de 3 + 1 gratis op een Funcard actie. Met deze actie krijg je bij aankoop van drie Funcards er één gratis bij! Met een Plopsa Funcard heb je een jaar lang onbeperkte toegang tot Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden, Holiday Park en krijg je 40% korting op je toegang voor Plopsaqua. Zo heb je niet alléén in de kerstvakantie plezier. Heb je geen behoefte aan vier Funcards, dan zijn er nu ook veel kortingscodes voor €5,- of €10,- korting op losse tickets voor de parken. In de winterperiode zijn er allemaal extra bijzondere dingen te beleven bij Plopsa, zoals de helden van Ketnet die langskomen en andere shows die je kunt bijwonen.

Tot slot is er bij Plopsa Indoor Coevorden nu wel een erg leuke actie: hier mogen alle vijfjarige kindjes gratis naar binnen! Bij aankoop van één individueel ticket >1m en op vertoon van een ID-kaart of ander document dat de geboortedatum duidelijk vermeldt, mogen twee kindjes van vijf gratis mee naar binnen. Met al deze acties kun je zeker een hoop geld besparen op een leuk dagje Plopsa!

Vader en dochter


Voordelig reizen met bus of vliegtuig

Als je een dag of weekend weg plant, moet je natuurlijk ook nog op de bestemde locatie zien te geraken. Daar zijn verschillende opties voor. Met de auto reizen is altijd lekker gemakkelijk en praktisch, maar brandstof is niet goedkoop. Gelukkig zijn er voordelige alternatieven die je kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld eens aan vervoer via FlixBus. Met deze discountvervoerder kun je goedkope bustickets bestellen naar heel veel bestemmingen als Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Luik en meer. Ook kun je bij FlixBus terecht voor luchthavenvervoer met directe verbinding vanaf Zaventem, Schiphol en andere luchthavens. Dat is handig als je niet met de bus een weekendje weg gaat, maar gelijk groots uitpakt en een vliegreisje boekt via bijvoorbeeld Expedia.

Bij Expedia kun je altijd terecht voor mooie last-minuteaanbiedingen voor vakanties naar de zon. Zeker met dit koude weer kan een paar dagen warmte en zon op je huid een hoop goed doen voor je stemming. Als je binnen Europa op citytrip gaat, ben je vaak voordeliger uit wanneer je een vlucht en het hotel samen boekt. Kun je niet kiezen uit een bestemming? Het volgende rijtje warme, betaalbare bestemmingen kan je hier misschien bij helpen:

  • Vlieg naar Istanbul voor een trip naar een bruisende stad met heerlijke temperaturen in de winter.
  • In het Spaanse Malaga ben je altijd verzekerd van je portie zon, zee en strand.
  • Cultuur snuiven in Rome is ook in de wintermaanden goed te doen, en minder druk dan in de hete zomer.
  • Modern en klassiek Lissabon behoort momenteel tot de hipste bestemmingen van Europa.

Spreken geen van deze bestemmingen je aan, check dan de Expedia website voor meer inspiratie en goedkope reisjes! Onze aanbiedingen en codes van Expedia maken kiezen vast ook makkelijker!

Vakantiebusje


Hoe breng jij jouw kerstvakantie het liefst door? Blijf je graag thuis in België of vertrek je op een tripje richting het buitenland? Laat het ons weten in een reactie.