Voordelig je ideale wintersportvakantie boeken

Kan jij ook niet wachten tot je weer op de latten staat? Dan is het de hoogste tijd dat je je wintersportvakantie voor het winterseizoen van 2017-2018 gaat boeken! Wij vertellen op welke zaken je gemakkelijk kunt besparen.


De bestemming

Wintersport is duur, maar als er iets is waar je op kunt besparen, is het wel de bestemming. Vermijd een duur wintersportland als Zwitserland. Een van de populairste wintersportlanden is Oostenrijk. En dat is niet voor niets. Het is goedkoop en uiterst geschikt voor gezinnen en vriendengroepen. Ook Duitsland en Tsjechië worden steeds populairder en zijn redelijk voordelig. Als je echt flink wilt besparen, kan je echter het best kiezen voor nog onontdekte skigebieden. Wist je bijvoorbeeld dat je ook gewoon op wintersport kan in Polen, Oekraïne, Bulgarije en Griekenland. Goedkoop en ook nog eens lekker rustig!


De accommodatie

Nadat je hebt gekozen naar welk land je wilt, zal je hier een geschikt verblijf moeten vinden. Je kunt kiezen voor een hotel, chalet of luxe villa. Bij Belvilla vind je gemakkelijk een vakantiewoning die perfect aansluit op jouw wensen. Zo kan je op de website aangeven of jij dicht bij de piste wilt verblijven of niet en of je met een vriendengroep of kinderen op wintersport gaat. Kies een verblijf dat bij je budget past en je bent klaar om te gaan!


De periode

Als je kinderen hebt, ben je helaas gebonden aan de schoolvakanties, en wordt het lastig besparen op dit punt. Wanneer dit niet het geval is, kan jij ervoor kiezen op wintersport te gaan in het laagseizoen. Dat zal je enorm veel geld schelen.

 

Wintersport


Het vervoer

De meeste wintersportliefhebbers kiezen ervoor om met de auto naar hun bestemming te gaan. Toch zijn er meerdere, en vaak goedkopere, mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de bus. Met de FlixBus kom je op heel veel Europese bestemmingen voor een voordelige prijs. Ook vliegen is tegenwoordig hartstikke goedkoop. Bij Vliegtickets.be en Skyscanner vind je altijd de vluchten met de laagste prijzen.


Het skimateriaal

Als je op wintersport wilt, heb je natuurlijk ski- of snowboardmateriaal nodig. Als je dit materiaal online huurt bij Skiset profiteer je van korting die oploopt tot wel 50%. Daarnaast heeft Skiset speciale aanbiedingen. Zo krijg je 5% extra korting vanaf 4 gehuurde sets en 10% extra korting vanaf 10 gehuurde sets.


De skipas

Zonder skipas is het niet mogelijk om de piste op te gaan. Deze passen kunnen helaas wel vrij duur zijn. Bespaar op skipassen door ze per dag te kopen. Als je op bepaalde dagen een keertje niet wilt skiën, bijvoorbeeld vanwege slecht weer, heb je niet onnodig geld uitgeven. Daarnaast is het belangrijk er goed op te letten welke plaatsen je kunt bereiken met je skipas. Zeker als beginnende skiër is een dure skipas niet nodig en jammer van je geld.

 

Skimateriaal


De reisorganisatie

Je kunt natuurlijk altijd bij dezelfde reisorganisatie boeken. Toch kan je aardig wat besparen als je de moeite neemt om diverse organisaties te vergelijken. Zo kom je er gemakkelijk achter waar je het meest voordelig boekt. Wij geven je graag wat aanraders! Zo kan je bij Neckermann Reizen nu voordelig wintersportvakanties boeken! En bij TravelBird zijn er op dit moment ook meerdere aanbiedingen voor wintersportvakanties met kortingen tot 12%.


Het moment van boeken

Weet jij al in de zomer waar jij op wintersport wilt gaan? Wacht dan ook niet langer met boeken. Je kunt zo profiteren van vroegboekkorting. Zo geeft Interhome altijd 10% korting als je al vroeg boekt. Ook als je pas op het laatste moment je wintersportvakantie boekt, profiteer je van korting. Zo krijg je bij Interhome 33% korting op last minutes en Belvilla geeft zelfs tot wel 36% korting.


Wintersport toch te duur?

Zit een wintersportvakantie er voor jou financieel gewoon even niet in? Niet getreurd! Ook dan kan jij dit wintersportseizoen gewoon nog skiën of snowboarden. Bezoek dan een dagje Skidome. Op dit moment krijg je €10,- korting op een dagpas. Zo kan jij heel voordelig toch nog een dagje de skippiste af.

 

Snowboarden


Heb jij nog tips voor het voordelig boeken van een wintersportvakantie? Laat het ons dan weten!