Voordelig je vakantie voor zomer 2018 boeken

Van 25 januari tot en met 28 januari vindt in Antwerp Expo het jaarlijkse Vakantiesalon Vlaanderen plaats. Een week later, van 1 februari tot en met 4 februari, kan je ook nog in Brussels Expo terecht voor dé vakantiebeurs van België. Het Vakantiesalon trekt al vele jaren veel geïnteresseerden. Januari en februari zijn dan ook bij uitstek de maanden om een zomervakantie te boeken. En op deze vakantiebeurs doe je daar mooi wat inspiratie voor op. Kan jij ook niet wachten om weer een vakantie te boeken? Vergeet dan niet onze tips eerst goed door te nemen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je reis!


Boek vroeg

Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je reis. Veel reisorganisaties geven vroegboekkorting wanneer men een reis, vlucht en/of verblijf een half jaar eerder al boekt. Zo krijg je nu bij Neckermann Reizen tot €200,- korting als je vroeg boekt. En bij Interhome krijg je altijd 10% vroegboekkorting als je op tijd boekt.


Reis buiten schoolvakanties

Dit is niet voor iedereen een optie, maar als jij geen schoolgaande kinderen hebt en eenvoudig buiten de schoolvakanties vrij kunt vragen op je werkt, loont dit zeker. De prijzen van zowel verblijven als vluchten zijn buiten het hoogseizoen veel voordeliger.


Ga met de bus

Als je in Europa op vakantie gaat, kan je natuurlijk ook eens voor de bus kiezen. Dit is veel goedkoper dan wanneer je naar je bestemming vliegt. Zo kan je bijvoorbeeld met FlixBus zeer goedkoop naar diverse Europese bestemmingen.

 

Vlucht boeken


Boek vliegtickets op het juiste moment

Wil je toch liever vliegen? Boek dan ’s nachts. Op dat moment zijn de meeste vliegtickets goedkoper. Vliegen doe je het goedkoopst op dinsdag of woensdag.


Kies voor enkeltjes

Vaak is het voordeliger om 2 losse enkeltjes te boeken in plaats van een retourtje. Dit kan flink in kosten schelen. Nog goedkoper is een zogenaamd “open jaw ticket”. Je vliegt dan naar een bepaalde bestemming en vliegt vanaf een andere bestemming weer terug naar je beginluchthaven. Dat kan veel geld schelen.


Boek vlucht en hotel tegelijk

Bij sommige reisorganisaties krijg je korting als je tegelijk je vlucht én hotel boekt. Zo kan je bij Expedia tot wel 18% besparen als je dit doet.

 

Reizen


Check Google Flights of Skyscanner

De prijzen van tickets veranderen voortdurend. Zorg dat jij altijd de beste prijs betaalt en houd Google Flights en/of Skyscanner in de gaten. Het is mogelijk om alerts in te stellen. Zo weet je het gelijk als de prijs voor jouw vlucht lager is geworden.


Surf slim

Je hoeft geen computernerd te zijn om een beetje slim je vakantie online te boeken. Google houdt precies bij hoe vaak jij een bepaalde vlucht of reis bekijkt op internet. De prijs zal daarom worden verhoogd als je weer terugkomt naar dezelfde pagina. De reisorganisatie weet nu immers dat je interesse hebt. Je kunt dit voorkomen. Ten eerste is het belangrijk je cookies uit te zetten. Daarnaast kan je op zoek naar de ideale vakantie in privé-modus. Of gebruik meerdere IP-adressen.


Kies een goedkoop verblijf

Het kan heerlijk zijn om te verblijven in een luxe hotel. Toch is dit niet de meest voordelige optie. Goedkoper is het om bijvoorbeeld te kamperen. Boek bijvoorbeeld een verblijf op een Roompot camping. Is dat toch echt niet jouw ding? Een Airbnb is vaak ook erg goedkoop en toch heel veel luxer dan een camping.  

 

Camping boeken


Profiteer van exclusieve voordelen

Sommige reisorganisaties hebben speciale programma’s voor loyale klanten. Als je een account aanmaakt en regelmatig iets boekt, profiteer je van exclusieve voordelen. Zo heeft Booking.com bijvoorbeeld Geheime Deals met tot wel 50% korting voor trouwe klanten.


Scoor korting met een vakantiedeal

Er zijn tegenwoordig tal van websites waar je veel aantrekkelijke vakantiedeals kunt vinden. Je kunt daar vakanties boeken met heel veel korting. Voorbeelden zijn TravelBird en Weekendesk.


Boek een last minute

Kan jij niet langer wachten en wil je het liefst deze week nog op vakantie? Boek dan een last minute. Je krijgt dan veel korting op je reis. Zo scoor je bijvoorbeeld last minute korting bij Corendon. Ook bij Belvilla boek je heel voordelig als je kiest voor een last minute.


Bezoek het Vakantiesalon gratis

Heb jij na het lezen van deze tips nog meer zin om naar het Vakantiesalon te gaan? Er is nu ook een exclusieve actie bij Collishop voor een gratis bezoek aan het Vakantiesalon in Brussel. Op de website kan jij je gratis ticket downloaden.


Heb jij je vakantie voor 2018 al geboekt? Laat ons dan weten waar jij dit jaar naartoe gaat!