Tips om voordelig te genieten van Buitenspeeldag

Aanstaande woensdag is het Buitenspeeldag! Helaas is dit nationale evenement afgelast in verband met het coronavirus. Het is nu nog té vroeg om massaal buiten te spelen en te ravotten. Toch meld de organisatie dat het erg belangrijk is om te blijven spelen en te bewegen. Het maakt hierbij niet uit of je dat binnen of buiten doet, zolang je je maar aan de maatregelen tegen corona houdt. Daarom zetten we een aantal tips voor je op een rijtje, zodat je toch kunt genieten van Buitenspeeldag.


Buitenspeeldag 2020

Buitenspeeldag is nationaal evenement dat jaarlijks in België en Nederland wordt georganiseerd met als doel kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun eigen omgeving. In België wordt deze dag altijd op de woensdag voor de paasvakantie georganiseerd, terwijl Buitenspeeldag in Nederland op de tweede woensdag van juni wordt gehouden. Dit jaar zal deze dag er echter heel anders uitzien in ons land. In verband met het coronavirus is het namelijk nog niet verantwoord om massaal op straat te spelen. Om die reden is het evenement afgelast. Desondanks is het niet verboden om helemaal niet meer buiten te spelen en te bewegen. Haal bijvoorbeeld zelf wat buitenspeelgoed in huis, zodat je kind zich in de tuin kan vermaken. Of ga samen met je kinderen naar de bossen, zodat ze hun gang kunnen gaan terwijl je ze goed in de gaten kunt houden. Wil je je kinderen eraan herinneren dat ze zelf goed oppassen tijdens het spelen? Bestel dan de "Houd afstand" en "Was je handen"-stickers op Goedgemerkt.nl. Bovendien kun je via de website ook siliconen bandjes shoppen waarop de tekst "Was je handen" staat, zodat kinderen altijd en overal eraan herinnert worden dat ze in deze lastige tijden wat vaker hun handjes moeten wassen.

kleuter speelt met tuinslang


Spelideeën voor thuis

Voorgaande jaren zonden alle populaire televisiezenders voor kinderen geen programma's uit op buitenspeeldag, zodat kinderen sneller buiten zouden gaan spelen en sporten. Zenders die hieraan meededen zijn Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, VTM Kids en Studio 100 TV. Nu Buitenspeeldag niet doorgaat, zullen deze zenders diverse leuke speel- en bewegingstips delen voor thuis. Hou de televisie dus goed in de gaten op 22 april.
Ook kun je op de website www.buitenspeeldag.be diverse linkjes vinden naar Facebookpagina's en websites voor spelideeën die je thuis kunt uitproberen. Zo bestaat er een Facebookpagina genaamd "Spelideeën voor thuis" waar je leuke video's, artikelen en foto's kunt vinden vol met leuke tips voor binnen of buiten. Check bijvoorbeeld wat instructies voor knutselwerkjes waar je je kinderen me bezig kunt houden of geef ze eens een muzieklesje. Ook de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk verzamelt vele ideeën voor leuke spelletjes voor jong en oud. Zo kun je op hun website spellen vinden voor kleuters tot en met tieners voor buiten én binnen. Heb je aan deze websites en televisiezenders niet genoeg? Bekijk dan de Facebookpagina van De Online Jeugdbeweging en de website WAT WAT voor nog meer inspiratie.


Voordelig buitenspeelgoed

Wil je zelf je kindje aansporen om buiten te spelen? Dan kan een nieuw speeltje hier wellicht bij helpen. Dit hoeft uiteraard geen duur cadeau te zijn. Kinderen kunnen zich namelijk al snel uren vermaken met wat kleins, zoals een springtouw, stoepkrijtjes of een waterpistool. Wil je het toch wat groter uitpakken, gezien je kinderen nu voor een lange tijd thuis zitten? Dan kan dat uiteraard ook! Bij diverse webshops kunt je momenteel terecht voor hoge kortingen op buitenspeelgoed zoals trampolines, speeltorens, schommels en glijbanen. Bekijk onderstaande acties voor korting op zowel grote als kleine speeltjes.

  • Scoor tot 25% korting op buitenspeelgoed bij Multi Bazar
  • Bestel buitenspeelgoed met 15% korting bij Fun
  • Pak tot 50% korting op speelgoed bij Fun
  • Shop veel speelgoed bij Lidl met tot 30% korting
  • Bied vanaf €1,- mee op speelgoed bij Ticketveiling
  • Tot 30% korting op buitenspeelgoed bij Hubo

Meisje speelt in speeltuin


Kleding dat vies mag worden

Uiteraard is het te verwachten dat wanneer kinderen het huis verlaten op Buitenspeeldag, ze met vieze kleding weer terugkomen. Nu zal de kans op vieze broeken en T-shirts dit jaar wat kleiner zijn, maar je kunt altijd het zekere voor het onzekere nemen. Vooral wanneer je kinderen de mogelijkheid hebben om in de tuin te spelen of dicht bij huis. Daarom is het wellicht aan te raden om een paar goedkope outfits in huis te halen, die je speciaal kunt gebruiken voor het buitenspelen. Mocht er dan een vlek opkomen die je er moeilijk uitkrijgt, maakt het niet zo veel uit. Bij Zeeman kun je misschien wel het goedkoopst uit zijn wat kinderkleding betreft. Zo shop je al een T-shirt voor slechts €2,50 en een broek voor €7,-. Wil je wat meer inslaan? Bestel dan gelijk drie T-shirts voor maar €5,-. Bovendien kun je nu €5,- korting krijgen op kinderkleding bij de HEMA en 20% korting of meer bij Tape à l'oeil.