Valentijnsdag in België: zo maak je er een romantische dag van met korting!

Hoera, de meest romantische dag van het jaar staat weer voor de deur! Aanstaande donderdag op 14 februari is het weer Valentijnsdag. De roze hartjes, vlaggetjes, ballonnen en kaarten die je overal in de winkels ziet zijn niet aan te slepen. Ook online is een hoop gaande rondom de viering van Valentijnsdag. Bij heel veel shops krijg je korting op kaarten, cadeautjes en boeketten. Wil jij weten bij welke winkels je de voordeligste cadeaus voor jouw Valentijn kunt scoren? Je leest het in deze blog!


Waar komt die Valentijn-traditie ook alweer vandaan?

Je viert het misschien al jaren, of doet juist je best om deze, soms hysterische dag zo veel mogelijk te negeren. Maar waar komt die jarenoude Valentijnsdag traditie eigenlijk ook alweer vandaan? We werpen een korte terugblik op de geschiedenis. Misschien sta je juist wel te springen om deze dag mee te vieren als je er wat meer over weet!

Over het ontstaan van Valentijnsdag zoals wij die nu kennen zijn de meeste mensen het wel eens: de dag is vanuit commercieel oogpunt een big win voor winkeliers om op in te spelen. Zo lang je veel klanten overtuigt van het idee dat ze hun geliefde wel blij móeten maken met een cadeautje, kan niemand natuurlijk achterblijven. Maar de man waar 14 februari zijn naam aan te danken heeft, leefde in geen enkel opzicht een romantische leefstijl die in het teken stond van cadeautjes en weelderigheid. Sint-Valentijn was een heilige martelaar die door de Romeinse keizer Claudius II ter dood is gebracht. Er zijn geen biografische gegevens bekend over deze heilige. Er zijn dan ook verschillende verhalen en theoriën te vinden over wie Sint-Valentijn nu precies was en in welke eeuw hij geleefd heeft. De meeste verhalen komen echter op hetzelfde neer: het ging om een vergevingsgezinde man die met een positieve instelling iedereen hielp die bij hem te rade kwam. Sint-Valentijn is door de kerk heilig verklaard, waarna Paus Gelasius I in 496 14 februari heeft uitgeroepen tot dag van de Heilige Valentijn.

Valentijnsdag


Valentijnsdag in België

In België en Nederland is Valentijnsdag sinds ongeveer het midden van de jaren ’90 van de vorige eeuw een commercieel succes. We hebben een aantal leuke cijfers over Valentijnsdag in België voor je verzameld:

  • Maar liefst 50% van de Belgen viert Valentijnsdag.
  • Van deze romantici trakteert 50% zijn of haar partner op een romantisch etentje.
  • 35% van de romantische Belgen wisselt cadeautjes met elkaar uit.
  • 10% van de Franstalige Belgen weigert om meer dan €10,- te besteden aan een Valentijncadeau.
  • Van het complete budget dat door deze groep aan Valentijnsdag wordt besteed, gaat slechts 4% op aan juwelen en bloemen!

Moet jij ook nog bedenken wat je aanstaande donderdag aan jouw geliefde cadeau geeft? We hebben de beste aanbiedingen en kortingen speciaal voor Valentijnsdag voor je op een rijtje gezet.


Zeg het met foto’s

Wat is er nu mooier dan gezamenlijk terugkijken op de mooie momenten die jullie samen hebben beleefd? Bij YourSuprise kun je de leukste cadeaus voorzien van een persoonlijke foto, zoals een heerlijk zachte knuffelteddybeer, Milka chocolade en geschenkverpakkingen. De cadeauwebshop geeft kortingen tot 20% op alle Valentijncadeaus, dus slagen kun je hier zeker! Hebben jullie in de loop der jaren zo veel foto’s verzameld dat je bijna niet kunt kiezen? Zet ze dan allemaal bij elkaar in één fotoboek. Hét beste fotoboek van Fotofabriek ontwerp en bestel je nu voor slechts €9,99. Het hardcover A4-fotoboek wordt dan ook nog eens gratis aan huis geleverd!


Chocolade en snacks met korting

Chocolade, wie houdt er nu niet van? Melk, puur, wit of een mix van verrassende smaken: wij kunnen in ieder geval geen nee zeggen tegen chocola. Via Greetz laat je heerlijke pralines, Merci chocolade of chocolade telegrammen voordelig bij jouw geliefde bezorgen. Daarnaast ontvang je bij de wensgroeten bezorger met een kortingscode nu een gratis Valentijnskaart bij ieder Valentijncadeau!

Betekent jouw huisdier alles voor je en wil je dat beestje juist graag een beetje extra liefde geven op deze dag? Honden en katten mogen zeker geen chocola, maar met een Zooplus kortingscode ontvang je gratis een honden- of kattensnack bij je bestelling. Zo kun je samen met jouw trouwe viervoeter genieten van een lekker hapje.

Bonbons


Spice it up met korting

Deze Valentijnsdag eens iets anders doen dan anders? Bij Pabo krijg je nu met een kortingscode 15% extra korting op speeltjes en lingerie. Samen nieuwe dingen ontdekken wordt zo nóg leuker. Ook bij EasyToys weten ze wel wat lekker is: hier ontvang je namelijk 20% korting op cadeausets van Loveboxxx. Deze boxen zijn gevuld met diverse speeltjes voor hem en haar. Van een spannende verrassing ben je dus verzekerd! Een lekker geurtje doet het ook altijd goed om die zintuigen even op scherp te stellen. Bij ICI PARIS XL krijg je voor Valentijnsdag 20% korting op een selectie geuren van topmerken voor hem en haar. Spray een beetje van je favoriete geur in je nek of door je haar en verleid jouw partner met iedere beweging die je maakt.

Date


Wat doen jullie tijdens Valentijnsdag? Samen chocolaatjes eten op de bank of toch liever op een romantisch etentje? Laat het ons weten in een reactie!