Reisje boeken? Zo pak je de meeste korting op jouw vakantie

De zomer is in volle gang en op kantoor wisselen de vakantiegangers elkaar af met komen en gaan. Het is een periode van onderbezetting, hard werken als je er wel bent en na het werk genieten van het mooie weer met een pintje op het terras. Droom jij tijdens zomerse kantooruurtjes van jouw volgende vakantie? In deze blog lees je alle tips over hoe je het meest voordelig kunt boeken.


Ik ga op reis en ik neem mee…

…Een flinke lading gezond verstand! Het lijkt namelijk gemakkelijk, zo'n vakantie plannen en je vlucht en verblijf boeken, maar voor de oplettende lezer schuilt er een wereld van geheimen achter de organisatie van een dergelijke trip. Er zijn namelijk allerlei tips en tricks die je kunt toepassen waardoor je nooit de volle mep voor een vakantie hoeft te betalen. Weten hoe? Lees verder!

Slim boeken


Los of samen boeken

Het eerste dat je moet uitzoeken is of het voordeliger om de vlucht en het verblijf los van elkaar of in één pakket te boeken. Veel vakantiemaatschappijen geven namelijk korting wanneer je de vliegtickets en de vakantie bij elkaar boekt, maar het verschilt per vakantie en bestemming wat precies het voordeligst is. Kies je ervoor om een pakketreis te boeken met alles in één, kies er dan voor om onze exclusieve Expedia kortingscode te gebruiken. Hiermee krijg je namelijk €25,- korting op alle pakketreizen van €500,-. Zo bespaar je toch heel gemakkelijk meteen al op je vakantie! Wie rekent uit hoe veel ijsjes je kunt halen van dit bedrag?

Ook via Booking.com kun je ervoor kiezen om meteen een vlucht te boeken bij het hotel dat je via de website hebt gereserveerd. Booking.com laat je de beste prijzen van zo'n 650 internationale luchtvaartmaatschappijen zien. Daardoor ben jij altijd verzekerd van de laagste prijs! Blijf je liever dicht bij huis? Op Hotels.com vind je de beste accommodaties in eigen land, en profiteer je van tot wel 40% korting op zomerse aanbiedingen.

Vliegtuig


Kies het juiste moment

Ook heel belangrijk om te onthouden is het moment waarop je een vlucht of accommodatie gaat boeken. Uiteraard is het altijd voordeliger om bijvoorbeeld al in december of januari je zomervakantie te boeken, want dan krijg je bij de meeste organisaties lekker veel vroegboekkorting en weet je zeker dat er nog plek is op de camping van jouw keuze. Maar wist je dat het ook veel kan schelen op welke dag van de week je een vakantie boekt? In het weekend hebben de meeste mensen meer tijd om een vakantie uit te zoeken, dus dat is het moment voor reisorganisaties om de prijzen omhoog te gooien. Boek jouw vakantie dus op een doordeweekse dag, en het liefst op dinsdag! Dat blijkt de meest voordelige dag te zijn om een vakantie vast te leggen. Ook vluchten zijn in het weekend duurder. Kies ervoor om van maandag tot en met donderdag te vliegen, dan weet je zeker dat je goedkoper vliegt dan op vrijdag, zaterdag of zondag.

Naast dat het voordelig is om je vakantie een paar maanden voordat je vertrekt te boeken, kan het ook heel gunstig zijn om pas laat te beslissen wat je gaat doen! Last-minuteaanbiedingen zijn bijvoorbeeld weer vrij gekomen plekken op een camping of vakantiepark, die de aanbieder graag nog wel vol wil krijgen. Een geboekte plek levert immers altijd weer meer geld op dan een lege plek, ook als dat betekent dat jij met veel korting kunt boeken! Goede last-minuteaanbiedingen vind je bijvoorbeeld bij Brussels Airlines, Vueling, Expedia, Belvilla en Vacanceselect.

Timing


Profiteer van de beste vakantie-deals

Een weekje flaneren op de boulevard aan de kust van een of andere zonnige vakantiebestemming is natuurlijk niet compleet zonder een modieuze beachlook. Is jouw vakantie helemaal gepland en heb je nu alleen nog wat nieuwe outfits nodig om in te shinen? Bestel dan nu alles wat je nodig hebt extra voordelig in de solden. Nog deze hele maand scoor je bij heel veel webshops hoge korting op mode, schoenen, accessoires en reistassen. Zo kun je van top tot teen en begin tot eind jouw vakantie-uitrusting bij elkaar shoppen! Neem een kijkje op onze Solden-themapagina voor de beste vakantie-deals.