Maak je tuin klaar voor de lente met deze tips

Nu het weer voorjaar wordt, is het tijd om jouw tuin weer helemaal lenteklaar te maken. Maar waar begin je? Dat vertellen wij je graag. Als je de volgende taken uitvoert, is jouw tuin een handomdraai klaar voor het aankomende seizoen. Dat wordt weer heerlijk vertoeven in de tuin deze lente en zomer.


Onkruid verwijderen

Voordat je begint met het echte werk, moet eerst al het onkruid worden verwijderd. Ook in de winter groeit onkruid gewoon door. Zorg dat dit helemaal verwijderd is en dat je tuin er weer netjes en opgeruimd uitziet.


Bomen en struiken snoeien

Wanneer het voorjaar begint, is het tijd om te snoeien. Door bomen en struiken te snoeien, zullen ze vervolgens sneller groeien. Al het snoeiafval hoeft niet gelijk worden weggegooid. Deze kan je gebruiken als stekjes voor nieuwe bomen en struiken. Geschikt tuingereedschap koop je bij VidaXL. Met een kortingscode krijg je nu 10% korting op Tuin & Huis producten.

 

Tuinieren


Gazon verzorgen

Voor de algehele uitstraling van je tuin is een mooi verzorgd gazon belangrijk. Nu het alweer wat warmer wordt, zal het gras weer beginnen te groeien. Het is dan handig om alvast het gazon eens te maaien. Daarnaast is het belangrijk om in het voorjaar ook het gazon te bemesten. Dit doe je het beste net voor een regenbui, zodat de mestkorrels goed in de grond kunnen trekken. Wil jij voordelig een grasmaaier, verticuteermachine of ander tuingereedschap kopen om je gazon te kunnen verzorgen? Je krijgt nu korting bij bol.com.


Bloemen planten

Als je struiken, planten en gazon er weer netjes uitzien, kan je je tuin verder aankleden door bloemen te planten. Het beste kies je dan voor typische voorjaarsbloemen. Koop bijvoorbeeld viooltjes, krokussen, hyacinten, tulpen of narcissen. Kies voor uitgebloeide bloemen, zodat ze aan het einde van de lente en begin van de zomer al gelijk in bloei staan. Ook kan je sommige bloembollen planten. Zo zullen gladiolen, begonia’s en lelies meteen beginnen te groeien. Heb je weinig ruimte om bloemen in de tuin te planten? Dan kan je ook een aantal kleurrijke bloembakken of –potten aanschaffen en daar een paar leuke bloemen in planten. Hubo geeft nu korting op artikelen voor de verzorging van je gazon en planten, zoals potgrond, compost en meststof. Deze kan oplopen tot wel 50%.

 

Tuinieren


Vijver schoonmaken

Heb je een vijver? Dan is het voorjaar hét moment om deze eens goed schoon te maken. Er kunnen immers flink wat waterplanten zijn gaan groeien en er kunnen zelfs algen in het water zitten. Maak dan ook de vijver én de pompfilters eens goed schoon. Je vijver zal er daarna weer proper uitzien.  Schoonmaakartikelen voor je vijver koop je bij Hubo nu met tot wel 40% korting.


Tuin terrasklaar maken

Als het weer lekker weer is, wil je natuurlijk lekker buiten in je tuin kunnen zitten. Daarvoor moet je terras wel eerste lenteklaar worden gemaakt. Dat betekent dat je eerst de tegels van je terras grondig moet schrobben en borstelen. Dat doe je bijvoorbeeld met Kärcher reinigers bij Hubo, die nu tot 40% zijn afgeprijsd. Wanneer dit er weer schoon uitziet, kan je je tuinstoelen en –tafel plaatsen. Wil jij graag een nieuwe set tuinmeubelen kopen? Dat kan nu met 10% korting bij Collishop. Ook bij Home24 krijg je korting op tuinmeubels. Deze kan oplopen tot wel 50% korting. Je kunt nog eens extra korting pakken met een Home24 kortingscode.


Gezellig aankleden

Als finishing touch kan je je tuin nog een klein beetje verder aankleden. Plaats bijvoorbeeld kaarsjes op je tuintafel, hang wat sfeervolle tuinverlichting op en hang eventueel iets leuks aan je schutting. Zo ziet jouw tuin er extra leuk en gezellig uit. Leuke tuindecoratie koop je onder andere bij Home24. Daar krijg je tot wel 25% korting. Daarnaast kan je ook 10% korting krijgen op tuindecoratie met de VidaXL kortingscode.


Heb jij zelf ook nog goede tips voor het lenteklaar maken van je tuin? Deel deze dan met ons!