Dit worden de trends in het voorjaar van 2018 én hier scoor je ze voordelig!

Het is weer tijd voor de collecties voor het nieuwe voorjaar! Afgelopen week is de London Fashion Week gestart en hierna volgen de Fashion Weeks in Milaan en Parijs. Alle grote merken laten zien wat dé trends worden in de lente en zomer van 2018. Wil jij weten welke trends je absoluut niet mag missen? En ben je ook benieuwd waar je ze voordelig kunt shoppen? Wij vertellen het je graag!


Paars is dé nieuwe trendkleur

Het is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt, maar paars wordt toch echt dé kleur van dit voorjaar. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren paars. Ultra Violet is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2018 en dat is terug te zien in de voorjaarscollecties. Vind jij deze kleur toch iets te extreem? Dan kan je ook kiezen voor het iets lichtere Pink Lavender of Almost Mauve.


Blauw en groen combineren

Dacht jij dat blauw en groen niet samengingen? Dat is dit modeseizoen wel anders! De kleuren Little Boy Blue en Arcadia matchen namelijk perfect en zijn dan ook terug te zien in veel outfits op de catwalks van de grote Fashion Weeks. En ook de bekende (en wat goedkopere) modeketens laten de kleuren veelvuldig in de nieuwe lentecollecties terugkomen.


Dark denim

Ben jij gek op denim? Dan heb je dit jaar geluk! De trend zet nog eventjes door. Wat wel opvalt, is dat de denim items in 2018 wel veel donkerder zijn. Dark denim is de nieuwe trend! Alles is denim, van broeken en jacks tot overhemden en rokken.

 

Trends 2018


Wijde broeken met ceintuur

Als je helemaal uitgekeken bent op de skinny jeans, is 2018 absoluut jouw jaar. De wijde broeken worden namelijk steeds populairder. Dat zit veel comfortabeler en ziet er ook nog eens onwijs modieus uit. Je maakt de look helemaal af met een mooie ceintuur. Dat benadrukt gelijk je taille.


Bloemenprints

Bij de zomer horen bloemen en dat zie je ook terug in de kleding. Blouses, shirts, jurkjes en rokjes; overal vind je bloemenprints terug. Zo’n printje geeft je outfit gelijk een heel zomerse en fleurige uitstraling. Bij werkelijk iedere kledingwinkel vind je dit voorjaar een zeer grote collectie kleding items met kleurrijke bloemenprints.


Ruiten overal

De ruit is ongetwijfeld bezig met een comeback. Je ziet dit patroon werkelijk overal terug, op jassen, blazers, broeken, rokken en veel meer. Een geruit kledingstuk mag dit voorjaar dan ook absoluut niet ontbreken in jouw kledingkast.

Kostuums voor dames

Kostuums zijn al lang niet meer iets voor mannen. Ook als vrouw kom je tegenwoordig prima weg met een kostuum. Het geeft een stijlvolle uitstraling. Je hoeft niet bang te zijn dat het wellicht wat saai eruit ziet. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende kostuums. Zo kan je bijvoorbeeld een kostuum kiezen in een felle kleur of met een opvallende print.

 

Fashion Week 2018


Sneakers met platform zool

Was jij vroeger ook een grote fan van de Spice Girls? En kan je hun platformschoenen nog herinneren? Deze trend is anno 2018 weer helemaal terug. Steeds meer sneakers hebben een dikke platform zool.


Het heuptasje

Het is misschien moeilijk te geloven, maar zelfs het heuptasje maakt dit jaar een ware comeback. Dit tasje was vooral in de jaren 80 en 90 populair. Daarna was het vooral praktisch, maar modebewust allerminst. Maar daar komt dit voorjaar verandering in. De heuptas kan weer!


Muiltjes

Is een slipper of sandaal iets te casual, maar wil je ook niet gelijk je torenhoge pumps uit de kast halen? Dan is het muiltje perfect voor jou. Het is een soort combinatie van een slipper en sandaal met een hakje. Dat ziet er chique uit, maar loopt ook nog eens hartstikke lekker.


Waar shop je deze nieuwe trends nu? Wij zetten de winkels voor je op een rij:

Ben jij op zoek naar de nieuwste kleding? Dan kan je shoppen bij Zalando. Ook bij De Bijenkorf shop je voordelig de nieuwste collecties. Voor de nieuwste schoenen ben je bij JD Sports, Nike en Sacha aan het juiste adres. Wil je ook nog eens korting pakken op de nieuwste items? Bij 3Suisses krijg je nu 20% korting op new arrivals.

 

Mode 2018


Is er nog een trend die we ook absoluut niet mogen missen? Laat het dan weten in de reacties!