Stoptober is weer gestart! Zo lukt het jou deze keer wel om te stoppen met roken

Het is oktober en dus is Stoptober ook weer begonnen. Stoppen met roken is ontzettend lastig en daarom is enkele jaren geleden Stoptober in het leven geroepen. De hele maand mag er niet gerookt worden. Om jou een handje op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor jou. Zo lukt het je hopelijk om echt te stoppen met roken!


Stopdatum kiezen

Deze eerste tip is met Stoptober heel eenvoudig na te leven. Vanaf 1 oktober raak jij geen sigaret meer aan.


Steun van anderen

Vertel je omgeving dat je mee gaat doen aan Stoptober. Zo kunnen ze jou steunen. Ook weten je vrienden, familieleden en/of partner dat ze je niet moeten proberen in de verleiding te brengen toch een sigaretje mee te roken. Ook als jij samen met je vrienden op stap bent of zit te borrelen met je partner, wil jij het stoppen volhouden. Als ze ervan op de hoogte zijn, weten ze dat ze jou hierin moeten steunen.


Afleiding

Roken is vaak onderdeel geworden van je routine. Steek jij altijd ’s ochtends een sigaret op voor je na het werk gaat of ga je met je favoriete collega altijd roken in de lunchpauze? Dan zal het op deze moment extra moeilijk zijn. Creëer een nieuwe routine, zodat je niet langer in de verleiding wordt gebracht. Ga bijvoorbeeld elke ochtend uitgebreid ontbijten in de tijd dat je normaal nog snel even zou roken.


Jezelf belonen

Als jij het alweer een weekje volhoudt, mag je best wel trots zijn. Het is dan ook niet verkeerd jezelf tussentijds te belonen, bijvoorbeeld na je eerste dag of week zonder sigaretten of als je op stap bent geweest en de hele avond niet in de verleiding bent gebracht. Trakteer jezelf dan gewoon eens een keertje. Ga dan eens lekker shoppen of haal je favoriete reep chocolade of fles wijn in huis. Je verdient het!


Fouten maken mag

Bezwijk je toch een keer onder de druk? Heb je bijvoorbeeld heel veel stress en daarom toch een sigaret gerookt? Of heb je na wat drankjes teveel toch nog snel even gerookt met wat vrienden? Wees niet te hard voor jezelf. Fouten maken mag. Besef dat je een misstap hebt begaan en doe daarna nog harder je best om het de rest van de maand wel vol te houden.

 

Stoptober


De juiste hulpmiddelen gebruiken

Stoppen met roken is veel gemakkelijker als je gebruik maakt van hulpmiddelen. Deze zijn er tegenwoordig in overvloed. Zo kun je gebruik maken van de volgende producten:

  • Pleisters. Iedereen kent de nicotinepleisters wel. Deze pleisters zorgen ervoor dat je verlangen naar een sigaret minder wordt. Dit is mogelijk doordat de pleisters constant nicotine afgeven. Je kunt de dosering telkens iets afbouwen totdat je geen nicotinepleisters meer nodig hebt.
  • Kauwgom. Nicotinekauwgom zorgt dat je toch nog wat nicotine binnenkrijgt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Het helpt de ontwenningsverschijnselen te verkleinen. Je kunt ze tegenwoordig kopen in verschillende smaken.
  • Zuigtabletten. Deze tabletten zijn te vergelijken met de kauwgom. Je krijgt door middel van de zuigtablet nicotine binnen, zodat je het verlangen naar een sigaret kunt onderdrukken. Je kunt het gebruik van de tabletten afbouwen en zo uiteindelijk succesvol stoppen met roken.
  • Inhalers. Deze zijn wat minder bekend. Een inhaler is vooral geschikt voor rokers die het moeilijk vinden om de hand/mondbehoefte af te leren. Door middel van de inhaler krijg je toch nog nicotine binnen, maar in veel kleinere hoeveelheden dan wanneer je een sigaret rookt.
  • Sprays. Een spray is niet hetzelfde als een inhaler. Je sprayt het middel in je mond en krijgt zo een kleine hoeveelheid nicotine binnen. Je kunt per dag meerdere verstuivingen gebruiken.

Aanbiedingen

Vanwege Stoptober zijn er nu bij verschillende webshops aanbiedingen. Je kunt diverse hulpmiddelen nu extra voordelig kopen.

24pharma: je krijgt nu tot 15% korting op inhalers en kauwgom.

Apotheek Online: bij deze online apotheek krijg je nu 10% korting op pleisters, kauwgom, zuigtabletten, sprays en inhalers.

Viata: alle hulpmiddelen om te stoppen met roken zijn nu met 12% afgeprijsd. Je kunt hier onder andere kauwgoms, zuigtabletten, sprays, inhalers, maar ook druppels, elektronische sigaretten en bijbehorende opladers kopen.

Farmaline: er zijn helaas geen kortingen hier. Wel koop je hulpmiddelen om te stoppen met roken heel voordelig. Dat kan al vanaf €6,82.

Bol.com: het is wellicht niet de eerste winkel waar je aan denkt als je wilt stoppen met roken, maar ook bij bol.com kun je terecht voor diverse hulpmiddelen. Zo koop je er al zuigtabletten, kauwgom en meer vanaf slechts €9,95.


Ga jij dit jaar ook meedoen met Stoptober of heb je eerder meegedaan? Deel nu jouw beste tips met ons!