Doe inspiratie op voor een romantische Valentijnsdag

Misschien heb je 14 februari al een paar maanden geleden rood omcirkeld in je agenda. Of misschien kwam je er deze week pas achter dat het dan Valentijnsdag is. Grote kans dat je in dat laatste geval nog niks geregeld hebt voor deze romantische dag. Geen zorgen! Een liefdevol gebaar hoeft niet veel moeite te kosten. En ook niet veel geld trouwens. In dit blogbericht worden een paar van de leukste valentijnscadeaus en -ideeën op een rijtje gezet.


Het verleden van Valentijnsdag

Al eeuwenlang wordt op 14 februari Valentijnsdag gevierd. In grote delen van de wereld verwennen geliefden elkaar met extra aandacht en leuke cadeaus. Maar hoe is Valentijnsdag eigenlijk ontstaan? De naam Valentijn komt van Sint Valentinus, een Italiaanse bisschop, die bekend stond om zijn betrokkenheid bij armen, kwetsbaren en ouderen. Wanneer hij deze mensen opzocht, nam hij altijd een bloemetje mee. Hij zou de bloementuin van zijn klooster met grote aandacht verzorgen. Deze werd dan ook regelmatig bezocht door mensen die er een lange reis voor over hadden. Jonge koppels kregen van de bisschop vaak een bloem als symbool van trouw en genegenheid. Sint Valentinus stierf een marteldood op 14 februari. De datum die later bekend zou staan als Valentijnsdag. Veel koppels bezochten zijn graf voor een zegen over hun toekomstig huwelijk.


Maak je eigen restaurant

Een romantische avond met z'n tweeën is zo geregeld. Daarvoor hoef je namelijk helemaal niet de deur uit. Sterker nog, een lekker avondje thuis blijven kan een goede invulling zijn van Valentijnsdag. Om het dan wel extra speciaal te maken, kun je bij de HEMA tal van items kopen die de woon- of slaapkamer in mum van tijd omtoveren tot een romantische ruimte. Wat dacht je van roze rustieke kaarsen, een hartenslinger of ballonnen in de vorm van een hart? Je kunt het zo romantisch maken als je zelf wil.

Natuurlijk kun je je eigen outfit ook verrijken met romantische details. Happy Socks verkoopt verschillende sokken met hartjes en met deze kortingscode krijg je ook nog eens 20% korting op je bestelling. Voor de pikantere items moet je bij Christine le Duc zijn. Daar scoor je tijdelijk 2 + 1 gratis op heel veel lingerie.

Als je de kamer, en jezelf, leuk hebt versierd, is het tijd voor de volgende stap: eten. Met deze kortingscode van Deliveroo bespaar je €2,50 op je bestelling. Wist je dat je tijdens je online bestelling aan de medewerkers van het restaurant kunt vragen of ze een leuke tekst of boodschap bij je bestelling willen voegen? Dat zou een leuke manier zijn om je partner te verrassen. Met een bijpassende fles drank van DrankDozijn maak je het diner helemaal af. Door een afgeprijsde fles te kopen, bespaar je tot wel €10,-.

Romantisch eten


Persoonlijke cadeaus

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je partner te verrassen met een uniek persoonlijk cadeau. Via Foto.com kun je allerlei artikelen laten bedrukken met je eigen foto. Zo kun je kiezen voor een sleutelhanger met een foto van jullie tweeën of een muismat met een leuke vakantiefoto. Houdt de ander van spellen? Wellicht is een puzzel met je eigen foto dan een goed idee. Andere spellen zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld Qwixx of Regenwormen, maar zorg er dan wel voor dat het gezellig blijft. Erger je niet! Bij YourSurprise kun je zelfs een foto op een chocolade hart laten printen. Ook kun je daar sokken bestellen met een foto naar keuze.

Is een fotocadeau niet genoeg? Bij Euroflorist scoor je 10% korting op bossen bloemen die speciaal voor Valentijn zijn samengesteld. Dat zou Sint Valentinus ook leuk vinden. Natuurlijk kun je ook voor een klassieke rode roos gaan. Bij Fleurop kun je ook valentijnsboeketten kopen met een fles bubbels. Die bubbels zijn daar trouwens ook verkrijgbaar zonder bloemen. Proost!

Kaars en bloemen


Ga erop uit

Geef jij liever een ervaring cadeau dan een tastbaar product? Neem dan eens een kijkje bij de valentijnsacties van VakantieVeilingen. Daar bied je al vanaf €1,- mee op onder andere een fotoshoot, een uitgebreid driegangenmenu in een restaurant, een hotelovernachting of een citytrip. Zo'n citytrip kun je bijvoorbeeld maken naar Parijs, de stad van de liefde. Hoe toepasselijk. Reserveer twee stoelen in een FlixBus vanaf €15,- per persoon en scoor via Hotels.com tot 30% korting op je hotelkamer. Gaan jullie liever vliegen? Profiteer dan bij Brussels Airlines van 14% korting op je vlucht. Zo'n goedkope reis kun je tot 30 juni maken. Geen haast dus!

Parijs

Ook dichterbij huis is er van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een dierentuin, maak een rondvaart op een boot of kies voor pure ontspanning in een wellnesscentrum. Bij Ticketveiling bespaar je tientallen euro's op heel veel uitjes. Ook als je cultuur wil snuiven, ben je daar aan het juiste adres. Er zijn kaarten te koop voor verschillende concerten en theateruitvoeringen.

Zo, hopelijk heb je nu wat inspiratie opgedaan en gaan jullie een fijne Valentijn tegemoet. Je kunt je partner natuurlijk ook verrassen met een van de bovenstaande ideeën of cadeaus als het geen Valentijn is!