Vooruitblik op de beste Paasdeals + vakantie: hier shop, eet en vier je vakantie met korting

Ons vorige blog was helemaal gewijd aan het mooie weer en het begin van de lente. Op de redactie van Deals.be heeft iedereen het zonnetje nog in zijn bol, dus daarom blikken we deze keer vast vooruit op de Paasvakantie die eraan zit te komen! Twee weken genieten van rust, lenteweer en natuurlijk van lekker eten en drinken tijdens de Paasdagen. Weten bij welke shops jij het beste kunt profiteren van Paasvoordeel? Lees dan verder!


Paasvakantie in België

De Paasvakantie is de vakantie die ieder jaar in België valt in maart of april. Bij onze noorderbuurtjes viert men geen Paasvakantie maar meivakantie, die enkele weken na Pasen gevierd wordt. Wanneer de Paasvakantie bij ons begint, is afhankelijk van de datum van Pasen. De begin- en einddatum van de vakantie ligt dus ieder jaar anders. Vallen de Paasdagen na 15 april, dan begint de Paasvakantie de tweede maandag vóór Pasen. Dat is dit jaar dus het geval. Als Pasen in maart valt, dan luidt paasmaandag de vakantie in. Dit jaar is het op vrijdag 19 april Goede Vrijdag en op zondag 21 en maandag 22 april Eerste en Tweede Paasdag.


De eerste uitstap

Buiten is het eindelijk iets warmer en beginnen de bloemetjes te groeien. De Paasvakantie is dus het perfecte moment voor de eerste uitstap van het jaar! Veel pretparken gaan terug open en starten hun nieuwe seizoen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij Plopsa Coo, dat op 6 april haar deuren weer opent, nu €10,- korting op je tickets. Ook als je jouw Plopsa abonnement wil verlengen profiteer je nu van voordeel, want je krijgt maar liefst €15,- korting op een FunCard.

Ook pret- en dierenpark Bellewaerde opent haar deuren weer op 6 april. Dat moet gevierd worden, en dus krijg je hier nu 25% korting op de eerste tickets van het jaar! Wil je een Bellewaerde abonnement afsluiten met korting dan is nu je kans, want je krijgt 15% korting op een Adventure Pass + toegang tot het volledig nieuwe Aquapark dat deze zomer open gaat!

Tickets voor andere pretparken, uitstapjes en leuke dagjes uit scoor je ook voordelig via VakantieVeilingen en Groupon. Met een Groupon kortingscode krijg je bijvoorbeeld 20% extra korting op lokale deals! Zo kun je extra voordelig kennismaken met leuke uitjes bij jou in de buurt.

Pretpark


Voordelig aan het paasontbijt of diner

De paasdagen zijn natuurlijk niet compleet zonder heerlijk paasontbijt of diner. Met familie en vrienden heerlijk lang lunchen, brunchen of dineren is een heerlijke manier om je vrije tijd te besteden. Geen zin om zelf te bedenken wat er op tafel moet komen te staan? Met een Foodbag kortingscode krijg je €20,- korting op je eerste maaltijdbox voor een zelf te selecteren aantal personen. Zo kun je eens voordelig kennismaken met dit Belgische bedrijf, dat alleen kakelverse producten van eigen bodem gebruikt! Ben je al bekend met HelloFresh? Hier krijg je met een kortingscode 50% korting op je eerste box. Door gebruik te maken van de maaltijdservice hoef je niet zelf te sjouwen met boodschappen en zet je altijd iets lekkers op tafel. Ook bij Makro weten ze wel hoe je Pasen goed viert, want hier profiteer je in de webshop van de sterkste lente-aanbiedingen. Een heerlijk wijntje nuttigen tijdens het eten? Bij Wijnvoordeel scoor je hoge kortingen op de beste wijnen uit landen als Portugal, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Brunch


Vrije tijd vullen met shoppen

Wanneer je met je familie uit eten gaat of vrienden gaat ontmoeten voor een uitstapje, wil je er natuurlijk wel op je Paasbest uitzien (ha-ha). Gelukkig kan dat gewoon, want bij veel winkels scoor je deze periode extra paasvoordeel zodat je je helemaal in het nieuw kunt steken zonder daar een fortuin aan kwijt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan onze exclusieve ZEB kortingscode, waarmee je 10% korting krijgt op je complete bestelling! Ook bij About You hebben we een exclusieve code voor je in de aanbieding, waarmee je maar liefst 15% korting scoort op alles. Is een sporty look meer jouw stijl of heb je gewoon nood aan nieuwe kleding voor het sporten? Dan heb je geluk, want met een adidas kortingscode krijg je wel 20% éxtra korting op alle items in de sale. Shoppen wordt zo wel erg leuk! Nog niet klaar met bestellen? Met een HEMA kortingscode krijg je 15% korting op je bestelling en bij ICI PARIS XL shop je met 21% korting met een kortingscode. Een exclusieve Pink or Blue kortingscode geeft €10,- korting op je bestelling, terwijl je bij Brantano nu heel gemakkelijk €12,50 shoptegoed kunt verdíenen door jouw oude kleding en schoenen in te leveren. Dat is praktisch genieten van gratis geld!

Tulpen


We hopen dat je lekker zult genieten aanstaande Paasvakantie! Heb je nog meer bespaartips voor jouw mede shopliefhebber?