Mooie Moederdag cadeaus voor ieder budget bestel je met deze aanbiedingen en kortingscodes

Het is alweer bijna zo ver: Moederdag staat voor de deur! Op zondag 12 mei is het de hoogste tijd om de liefste moeders van België weer eens in het zonnetje te zetten. Heb je geen inspiratie voor een Moederdag cadeau of wil je weten bij welke shops je voor elk budget een mooi cadeau kunt scoren? Lees dan verder in deze blog!


Moederdag in België

De moderne Moederdag zoals wij die momenteel kennen en vieren, is net als vele andere ''feestdagen'' als traditie komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Hier kwam in 1908 Anna Marie Jarvis met het idee haar moeder te eren die in de Amerikaanse Burgeroorlog hulpbehoevende vrouwen hielp. Woodrow Wilson was destijds de president van Amerika en hij besloot vanaf 1914 iedere tweede zondag in mei uit te roepen tot Mother's Day als nationale feestdag.

Vanuit die gedachte is de feestdag vanaf dat moment langzaam verspreid over de rest van de westerse wereld. In Nederland is de traditie rond 1925 begonnen. Bij ons in België was er nog geen idee van de moderne Moederdag toen een Antwerpse schepen in 1913 met het idee kwam om moeders te eren als tegenreactie op de ingrijpende sociale en maatschappelijke veranderingen die de modernisering met zich meebracht. Hij wilde de waarden van familie terug in ere herstellen en bedacht een campagne waarbij moeders gevierd moesten worden. Vanwege deze reden viert de regio Antwerpen nog altijd ieder jaar Moederdag op 15 augustus (de dag van Maria Tenhemelopneming) in plaats van op de tweede zondag van mei. De rest van België viert wel Moederdag volgens de moderne begrippen. Dit jaar is dat dus op zondag 12 mei!

Moeder en zoon


Moederdag cadeaus voor ieder budget

De tijd dat jij jouw moeder een zelf geknutselde asbak van klei of een kunstwerk van aan elkaar gelijmde pasta kon schenken is wel voorbij. Maar wat schenk je de schenker van jouw leven, degene waar je altijd bij terecht kan, de helderste zonnestraal op donkere dagen dan wel? Vrees niet, wij dragen een aantal oplossingen aan die zullen zorgen voor tranen van blijdschap bij alle moeders (en jouw portemonnee!). Bij onze shops vind je cadeaus voor ieder budget, dus of je haar nu een klein cadeautje gaat brengen of haar de wereld zou willen geven, er is voor iedere moeder wat wils.


Verschillende soorten cadeaus

Er zijn zo veel verschillende soorten moeders, dat er niet één Gouden Tip te geven is over met welk cadeau je het beste kunt scoren. Bij De Bijenkorf weten ze dit ook, en daarom kun je hier speciale cadeaupagina's vinden voor pure, warme, krachtige en elegante moeders. In de shop vind je de mooiste cadeaus van topmerken, en kun je ook zoeken op budget zodat je nooit meer hoeft uit te geven dan je bedacht had.

Wil je jouw moeder blij maken met een persoonlijk cadeau? Dan ben je bij Greetz aan het juiste adres, want hier krijg je met een kortingscode een gratis kaart bij ieder cadeau. Zo kun je jouw moeder een lief berichtje mee sturen wanneer je haar verrast met bijvoorbeeld een bos bloemen of doosje bonbons. Ook bij YourSurprise weten ze precies hoe ze mama's blij kunnen maken. Op gepersonaliseerde fotocadeaus krijg je hier nu tot wel 25% korting. Is jouw moeder helemaal gek op bloemen en wil ze het liefst een mooi boeket ontvangen? Bij Fleurop zijn alleen de beste bloemisten van België aangesloten, die voor iedere moeder een uniek boeket kunnen verzorgen. Via de webhop van Fleurop heb je ruime keuze uit bloemen, planten en compleet verzorgde cadeaupakketten.

Bos bloemen


Samen iets doen

Herinneringen verzamelen samen met je moeder is natuurlijk van onschatbare waarde. Geef haar daarom een activiteit cadeau die jullie samen kunnen doen om nooit meer te vergeten! Bij Groupon boek je de leukste en meest bijzondere uitjes tegen kortingen van wel 50%. Ook bij VakantieVeilingen vind je leuke veilingen speciaal gericht op Moederdag. Boek bijvoorbeeld samen een beauty behandeling of ga een dagje naar spa om lekker bij te kletsen terwijl je helemaal tot rust komt! Daarbij meteen een nachtje weg boeken? Met een Hotels.com kortingscode krijg je 8% korting op overnachtingen. Houden jullie meer van spanning en sensatie? Met onze exclusieve Plopsa kortingscode krijg je 30% korting op tickets, dus gillen in een achtbaan kunnen jullie samen nu extra voordelig doen.

Moeder en kind


Natuurlijk is een cadeau niet het belangrijkste dat jij je moeder kunt geven op Moederdag. Verras haar met een knuffel, een dikke zoen, maak voor haar een diner of bel haar gewoon even op om te laten weten dat je aan haar denkt. Wij weten zeker dat ze daar net zo blij van wordt! Toch nog wat meer cadeau inspiratie op doen? Bekijk onze speciale Moederdag-pagina!