Luid de lente in met de beste voorjaarsdeals

De afgelopen dagen werd je er niet vrolijk van om tijdens je werk een paar minuten naar buiten te staren. Een onafgebroken stroom aan regen en hagel daalde vanuit het grijze hemeldak op ons neer. Je kon geen stap buiten zetten zonder geconfronteerd te worden met een windstoot van 100 kilometer per uur vol in je gezicht. Ook op de redactie van Deals.be was de neerslachtige stemming voelbaar. Tijd dus om onszelf én jou eens op te vrolijken met wat beginnende voorjaarskriebels.


De lente komt eraan

Je merkt er dus nog helemaal niets van, maar de lente zit er toch echt aan te komen. Op woensdag  20 maart aanstaande begint op het noordelijke halfrond van onze wereldbol de astronomische lente. In deze blog over het voorjaar willen we eerst wat weetjes en feitjes met je delen, voor we je vervolgens wijzen op een aantal van de beste voorjaarsdeals die je op onze speciale themapagina kunt vinden.

Je hoort de term vaak vallen wanneer de lente zijn intrede doet. De astronomische lente begint. Deze lente begint later dan de meteorologische lente. Wat is het verschil tussen deze twee termen nu precies? De verdeling van de vier astronomische seizoenen die wij in het jaar kennen heeft te maken met de baan die de aarde om de zon draait. Omdat de aarde schuin staat en tegelijkertijd om zijn eigen as draait terwijl hij de baan om de zon voltooid, varieert de stand van de zon ten opzichte van de aarde sterk gedurende het jaar. Het moment waarop de zon in de loop van de maand maart loodrecht op de evenaar valt, betekent de start van de lente. De dag duurt vanaf dit moment even lang als de nacht. De dagen worden tijdens de lente steeds langer, tot rond 20 juni de zomerzonnewende aanbreekt. Onze grote, gele vriend staat dan op ons halfrond het verste weg van de evenaar. De momenten waarop wisselingen in de stand van de aarde ten opzichte van de zon plaatsvinden zijn verdeeld in de astronomische seizoenen die wij kennen als zomer, herfst en lente. Sinds 1833 in Brussel het weer wordt gemeten, bleek het om onderzoeken en vergelijkingen omtrent de weerssituatie te doen, lastig om rekening te houden met de astronomische seizoenswisselingen omdat de precieze data daarvan per jaar kunnen verschillen. Daarom worden meteorologische seizoenen gemeten vanaf de eerste van de maand waarin de seizoenswisseling plaatsvindt! Wil jij na het lezen van deze coole facts over de lente nog meer leren over het weer, de seizoenen en andere aardrijkskundige zaken? Kijk dan eens bij NHA om je in te schrijven voor de cursus Aardrijkskunde. Hier ontvang je nu een gratis tablet als je je aanmeldt voor een opleiding of cursus naar keuze!

Zonnebloemen


Positieve effecten van de lente

De lente heeft een sterk effect op mensen, omdat wij meer serotonine en dopamine aanmaken wanneer er meer zonnestralen op onze, door de winter verbleekte snoeten krijgen. De meeste mensen voelen zich daarom automatisch vrolijker, beter en gezonder in het voorjaar. Ook op de natuur heeft de lente natuurlijk een positieve invloed. Groenten, gewassen en bloemen gaan groeien en bloeien en dieren ontwaken uit hun winterslaap en gaan ervoor zorgen dat hun soort zich nog een generatie veilig stelt. Er worden verschillende feesten gevierd om het vruchtbare seizoen in te luiden, zoals het dansen rondom de meiboom en het Krakelingen en Tonnekensbrand in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. In veel Belgische en Nederlandse huishoudens gaat het begin van de lente gepaard met de grote voorjaarsschoonmaak, waarbij het hele huishouden eens een goed onder handen wordt genomen. Ben jij ook van plan je huis en misschien ook wel je garderobe te voorzien van een flinke onderhoudsbeurt? Lees dan verder voor de beste voorjaarsdeals van dit moment!

Stelletje


Voorjaarsdeals voor een heerlijke lenteweek

Woensdag begint dus de lente en hoe kun je die nu beter inluiden dan met wat goede aanbiedingen en fikse kortingen? Hopelijk meldt het zonnetje zich binnenkort ook weer. Wat ons betreft kan de eerste week van de lente dan niet meer stuk.

  • Bij Douglas ontvang je 25% korting op bijna alle geuren, zodat je een nieuwe, frisse lentegeur kunt scoren.
  • Last van voorjaarskriebels die gepaard gaan met kriebelende eierstokken? Onze exclusieve Pink or Blue kortingscode geeft dit weekend nog €12,- korting op je bestelling.
  • De lente zonder bloemen is geen lente. Daarom profiteer je met een Greetz kortingscode van gratis bezorging van álle boeketten en planten ter waarde van €6,95.
  • Onze exclusieve Meubis kortingscode geeft €10,- korting op je bestelling, zodat je jouw interieur dit voorjaar kunt voorzien van een frisse make-over.
  • Daarna scoor je de leukste home-accessoires en items bij HEMA met 5% korting op je complete bestelling met een kortingscode.
  • Krijg je zin in vakantie bij de gedachte aan die eerste heerlijke, warme zonnestralen op je gezicht? Deze exclusieve Expedia kortingscode geeft je €10,- korting op activiteiten tijdens jouw vakantie.
  • Ook je garderobe kan in de lente een opfrisbeurt gebruiken. Met onze exclusieve ZEB kortingscode krijg je 10% korting op je bestelling.
  • Als je toe bent aan nieuw elektro of huishoudelijke apparaten, profiteer je in de Fnac stockverkoop van hoge kortingen.
  • Niets geeft een gelukzaliger gevoel dan rustig in de zon een boekje te lezen. Bij BookSpot krijg je tot wel 70% korting op geselecteerde lentedeals.
  • De kids kunnen natuurlijk niet achterblijven. Bij Torfs krijg je €10,- korting op alle kinderschoenen.

Meisje met zonnebril


Op onze speciale themapagina met voorjaarsdeals vind je nog veel meer aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Neem eens een kijkje! Hoe ga jij het begin van de lente vieren?