Hoe je de beste last minutes vindt? Dat lees je hier!

Heb je nog geen vakantie geboekt, maar wil je nog wel weg deze zomer? Last minutes kunnen voor jou dan een uitkomst zijn! Last minutes zijn vaak goedkoop, maar ze kunnen ook zeker redelijk duur zijn. In dit artikel geven we jou daarom alle tips om de voordeligste last minute te vinden!


1. Ben niet te kieskeurig

De eerste stap is natuurlijk bedenken wat voor vakantie je wil boeken. Maar let op: ben niet té kieskeurig! Last minutes zijn er niet altijd in grote aantallen en je zult het moeten doen met het aanbod op dat moment. Houd je vast aan een paar basis eisen voor een vakantie zoals maximale prijs, maximale afstand, zee of zwembad etc.

2. Vergelijken

Bekijk verschillende websites en vergelijk de lastminutes die ze aanbieden. Een last minute kan misschien een goede aanbieding lijken, maar wellicht vind je bij een andere aanbieder een veel betere korting! Vergelijk dus goed en maak niet te snel je keuze.

Strand

3. Andere computer

Soms kan het zo zijn dat de ene last minute duurder wordt hoe vaker je deze op je computer bekijkt. Ze hebben namelijk door dat je interesse hebt, dus maken ze de reis steeds iets duurder. Heb je dus een last minute gekozen? Het kan lonen om deze op een andere computer op te zoeken en te boeken, soms scheelt het wel tientallen euro’s!

4. Ben flexibel

Wil je persé op die ene zaterdag in juli vertrekken? Grote kans dat vakanties met vertrekdata op een andere dag goedkoper zijn! Een hele fijne website om last minute vliegtickets te scoren is Skyscanner. Deze website vergelijkt bijna alle aanbieders en vind voor jou de goedkoopste tickets voor de gekozen data. Weet je nog niet welke datum je wil vertrekken of maakt het je niet uit? Je kunt ook kiezen om prijzen te tonen voor een hele maand! Je kunt dan zelf de goedkoopste dag uitkiezen en zo extra besparen.

Hoed

5. Prijsalarm

Bij diverse online aanbieders kun je een prijsalarm instellen. Deze is gebaseerd op jouw wensen en houdt jou op de hoogte wanneer jou favoriete reizen of tickets in prijs zijn verlaagd. Op deze manier wordt je een beetje geholpen met het in de gaten houden van alle prijzen. Erg handig!

6. Schiphol

De laatste tip is er een voor de echte daredevils onder ons: pak je spullen, paspoort mee en hup naar Schiphol! Reisaanbieders zijn volop aanwezig op Schiphol, en je kunt hier ook nog gewoon een vakantie boeken. Vluchten die diezelfde nog vertrekken verkopen plekken vaak voor zeer lage prijzen, op deze manier kunnen ze namelijk het vliegtuig nog vol krijgen. Durf jij het aan?


Heb jij wel eens een last minute geboekt?