Krokusvakantie in België: hier vind je alle voordelige doe-tips, uitjes en andere lenteaanbiedingen

Feest! Dit weekend is het carnaval en dat betekent dat het na vier dagen doorzakken in de kroeg krokusvakantie is. Of je nu moet werken of juist lekker vrij bent, er valt genoeg te beleven in het hele land. Wij laten je in deze blog weten waar je moet zijn voor de leukste uitjes, de lekkerste etentjes en waar je deze vakantie het beste kunt shoppen, uiteraard alles tegen de voordeligste prijzen! Wil jij weten wat je deze krokusvakantie kunt doen om het jezelf (en misschien de kids die niet naar school hoeven) leuk te maken? Lees dan verder!


Wat doen we in België deze krokusvakantie

We trappen als altijd af met wat cijfers, statistieken en informatie. Wie is daar nu niet gek op? Wat meer inzicht in het hoe en waarom van de krokusvakantie zorgt er misschien wel voor dat jij je vrije tijd éxtra nuttig gaat besteden. De krokusvakantie is er namelijk niet altijd geweest. Oudere generaties ver voor onze tijd kregen deze periode helemaal geen weekje vrij om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. De krokus- of voorjaarsvakantie werd namelijk pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw ingevoerd. Er kwam steeds meer vraag naar vrije dagen van mensen die deze periode carnaval willen vieren of op wintersport wilden gaan. Daarnaast is maart natuurlijk de maand waarin de lente begint, en is de voorjaarsvakantie ingezet bij wijze van onderbreking van de lange en sombere wintermaanden. In België vervult de krokusvakantie tegenwoordig dus een aantal rollen:

  • Het is de start van de vastenperiode na carnaval.
  • Het is voor mensen die tijdens carnaval flink uitpakken (lees: feestvieren en drinken) een fijne manier om hun roes uit te slapen.
  • Het is een mooie onderbreking van de lange periode van na de feestdagen in december tot Pasen.
  • De krokusvakantie biedt mensen met kinderen de mogelijkheid op wintersport te gaan.

Onderzoek van reisorganisatie TUI wijst uit dat van alle klanten in België, dit jaar zo’n 55% met het vliegtuig richting de zon reist. Van de Belgen die ertussenuit knijpen gaat 33% op wintersport en 12% kiest voor een citytrip in het buitenland. Het is echter helemaal niet nodig om deze week naar het buitenland te trekken. Ook in eigen land valt er genoeg te doen en te beleven, en waarschijnlijk ook nog een stuk goedkoper!

Vader en dochter


Kies voor actief

De krokusvakantie is het perfecte moment om je standaard dagelijkse routine even te doorbreken. Dit kun je doen door actieve uitjes te plannen waarbij je lekker in beweging bent. Beweging is goed om ruimte te maken in je hoofd voor nieuwe plannen en ideeën, en natuurlijk ook erg gezond voor je lichaam. Het provinciebedrijf voor toerisme en recreatie Westtoer verwacht deze vakantie 375.000 dagtoeristen aan de Vlaamse kust. Een dagje strand is dus helemaal niet zo’n gek idee komende week! Je kunt je goedkoop laten vervoeren met FlixBus, dat vanaf verschillende plaatsen in België naar zo’n 2.000 bestemmingen rijdt. Een kustplaats moet zo vast ook gemakkelijk te bereiken zijn. Liever zelf rijden? Via Sunny Cars boek je huurauto’s tegen voordelige prijzen. Hier is de huurprijs die je te zien krijgt altijd inclusief, dus je komt niet voor vervelende bijkomende kosten te staan.

Hou je niet zo van zand happen als het ook maar een beetje waait? Dan is het strand misschien niet zo’n goed idee. Gelukkig boek je via Groupon de leukste uitjes in België met kortingen tot wel -50%. Denk aan bowlen, paintballen, parachutespringen, trampolinespringen en zelfs ballonvaarten. Heerlijk om vanuit de lucht eens een blik te werpen op je eigen woonregio! Met een Groupon kortingscode krijg je nu zelfs 30% extra korting op lokale deals. Zo kun je extra voordelig nieuwe activiteiten bij jou in de buurt ontdekken. Of neem de kids mee voor een dagje Plopsa. Altijd profiteren van voordeel bij het leukste pretpark van België? Je krijgt nu €15,- korting op een FunCard jaarabonnement met deze Plopsa kortingscode.

Familie met kinderen


Kies voor wellness

Even niets actiefs doen, maar juist heerlijk ontspannen en je laten verwennen? Dan kies je voor een dag (of twee dagen, of drie…) wellness, waarbij je kunt genieten van sauna’s, massages en lichaamsbehandelingen. Bij VakantieVeilingen vind je de beste deals voor wellness bij jou in de buurt, zoals sauna’s in de buurt van Antwerpen en Thermen in Mechelen. Ook via Treatwell boek je heerlijke behandelingen met korting. En als je via de app boekt, krijg je met een Treatwell kortingscode zelfs 20% extra korting op je boeking. Kijk online voor alle salons bij jou in de buurt! Niet genoeg aan één dag wellness? Met onze exclusieve Expedia kortingscode ontvang je nog dit weekend 10% korting op hotelovernachtingen. Zo kun je heerlijk verblijven in de buurt van jouw favoriete spa en hoef je ’s nachts niet wakker te liggen van zorgen over je budget.

Wellness


Eten en shoppen

Zo’n week vakantie is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en een kleine shoppingspree. Met de volgende aanbiedingen en kortingscodes weet je zeker dat je op beide gebieden de komende week zult slagen:

Op onze website vind je hiernaast nog veel meer acties en aanbiedingen!


Wat ga jij doen deze krokusvakantie? Vertel het ons in een reactie!