De leukste kortingscodes voor tijdens Halloween

Eind oktober is het weer tijd voor het griezeligste feest van het jaar: Halloween. Voor veel mensen zal dit beelden oproepen van enge kostuums en kinderen die langs de deuren gaan om snoep te verzamelen. Ook veel winkels haken aan op dit feest, zodat jij kunt profiteren van hoge korting op van alles en nog wat! In deze blog zetten we de mooiste acties voor je op een rij.


De oorsprong van Halloween

De naam Halloween komt van ''All Hallows Eve'', of Allerheiligenavond. Deze avond, voorafgaand aan Allerheiligen, gold als oudejaarsavond voor de Keltische kalender. Het was het moment dat men de oogst had binnengehaald en dus even wat vrije tijd had. In Groot-Brittannië werd dit vooral door de Kelten gevierd. Zij geloofden dat op deze dag de geesten van iedereen die het afgelopen jaar gestorven was, terug zouden komen om bezit te nemen van een lichaam voor het komende jaar.

In de loop van de zesde eeuw mengde zich een christelijk feest met het Halloweenfeest. De christenen gingen rond deze tijd de dorpen rond om te bedelen voor brood. In ruil voor elk stuk brood beloofden zij te bidden voor de dode naasten van de gever. Hier zou het ''trick or treat'' vandaan kunnen komen. Pas in de negentiende eeuw groeide dit feest in de Verenigde Staten, en ontstonden de tradities rondom lantaarns van uitgeholde pompoenen. Halloween werd vooral een kinderfeest waarin men langs de deur ging om snoep te vragen. Dit is inmiddels overgewaaid naar West-Europa, waar met name het griezelthema de boventoon heeft.

Jack-o-Lantern


Dagjes uit

Veel pretparken organiseren speciale evenementen en avonden rondom Halloween, vaak met een horrorthema. Op Ticketveiling vind je nu veel veilingen waarbij je tickets kunt winnen voor Halloweenuitjes met tot wel 70% korting! Een andere leuke activiteit om te ondernemen tijdens Halloween is virtual reality. Bij The Park kun je namelijk op vier verschillende locaties in België (Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk) een toffe teamactiviteit reserveren waarmee je spannende avonturen in virtual reality beleeft, tijdelijk met een Halloweentintje. Met een The Park kortingscode kun je daar nu 10% korting op krijgen!

Ga je liever met de kleintjes op stap tijdens Halloween? Kijk dan eens naar de activiteiten in de Plopsa-parken eind oktober. In de meeste parken worden Halloweenshows opgevoerd voor jonge bezoekers die lekker willen griezelen. Met een Plopsa kortingscode kun je nu 35% besparen op kaartjes voor jou en je gezin! Als je zin hebt om een langere trip te maken is Disneyland Parijs een goede keuze. Daar kun je nu 15% korting krijgen op tickets en een verblijf tijdens de Halloween Parties.

Griezelige Halloweenoutfit


Shoppen

Naast pretparken haken ook veel winkels en webshops in op Halloween. Vaak is dit niet eens Halloween-gerelateerd, maar simpelweg een mogelijkheid om veel korting te pakken op een grote selectie artikelen. Zo kun je bij Ulla Popken profiteren van korting die op kan lopen tot wel 60% tijdens de speciale Halloweensale. En met een Ulla Popken kortingscode profiteer je bovendien van €10,- extra korting wanneer je voor minstens €39,- aan kleding bij elkaar geshopt hebt. Ook bij Fnac is het korting scoren geblazen. Tijdens de Fnac-dagen pak je daar tot 40% korting op bijna het hele assortiment, wat jou de perfecte kans geeft om elektronica te shoppen. Voor wie Halloween liever ontvlucht en liever de sneeuw opzoekt: vergeet niet even bij Blue Tomato te kijken. Met een Blue Tomato kortingscode scoor je namelijk 15% EXTRA korting op artikelen uit de outlet! Zo kun je nog gauw die oude skikleding vervangen en de piste opzoeken. Ook spannend, maar net even anders.

Letterbord met pompoenen


Overige Halloween kortingscodes

De bovenstaande acties en kortingscodes zijn uiteraard lang niet alles. In het rijtje hieronder vind je nog een aantal andere manieren om korting te pakken. Bijvoorbeeld op Halloweenoutfits, griezelige accessoires, make-up of nog meer pretparken waar je heerlijk kunt griezelen.

 

  • Scoor Halloween make-up al vanaf €3,99 bij DreamLand
  • Horrorfilms shop je vanaf €1,99 bij MediaMarkt
  • Scoor 20% korting + GRATIS verzending met deze Happy Socks kortingscode
  • Profiteer bij ICI PARIS XL van 21% korting op geselecteerde topproducten          
  • Bij Large vind je nu diverse voordelige Halloween outfits
  • Shop drie boxershorts met Halloween prints voor slechts €30,- bij America Today
  • Voor slechts €30,- shop je Bellewaerde Halloweentickets
  • Ontvang tot wel 70% korting op pretparktickets voor tijdens Halloween bij Tripper

 

Op zoek naar meer aanbiedingen en kortingscodes? Dan kun je altijd een kijkje nemen op onze Autumn Deals-pagina. Daar vind je een overzicht van het beste voordeel en de hoogste kortingscodes van dit najaar.


Waar ga jij griezelen tijdens Halloween? Laat het ons weten in een reactie!