Korting op uitjes: zo ga jij het hele jaar door goedkoop een dagje weg!

Op zijn tijd kan het heel ontspannend zijn om een dagje weg gaan. Ga in een weekend iets totaal anders doen en je komt weer helemaal opgeladen terug! Een heel dagje weggaan naar een pretpark, grote stad, theater of dierentuin lijkt een dure bedoeling, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Er zijn namelijk genoeg goedkope uitjes te vinden en manieren waardoor jij veel euro’s bespaard op dag uitjes. Lees gauw deze tips om te besparen op een dagje weg.


Korting op vervoer

Het vervoer naar de bestemming kan al een groot onderdeel zijn van de kosten van een dagje weg. Op deze manieren bespaar jij hier weer wat euro’s op!

train


Goedkoop met de trein reizen

In België zijn er regelmatig vanuit NMBS kortingsacties waarmee je in het weekend heel voordelig op pad kunt gaan. Gezinnen kunnen kortingskaarten aanvragen via de treinmaatschappij waarbij volwassenen en kinderen boven de 12 jaar 50% korting op treinkaartjes krijgen en kinderen onder de 12 jaar gratis reizen.

Tip: zwangere vrouwen reizen vanaf 4 maanden voor hun uitgerekende datum met een 2e klas kaartje gratis in de 1e klas!


Parkeer net buiten het centrum

Veel grote steden hebben tegenwoordig speciale parkeerplaatsen net buiten het centrum/ de stad vanwaar het openbaar vervoer je (gratis) naar het centrum brengt.


Combinatiedeals

In België zijn er met grote evenementen vaak combinatiedeals te verkrijgen. Ga je naar een concert of festival? Check dan je toegangsticket. Vaak staat hier op vermeld dat je gratis van het openbaar vervoer gebruik kunt maken om op je bestemming te komen!


Korting op entreekaartjes

Wil jij graag een dagje weg maar heb je geen zin om de hoofdprijs te betalen? Neem dan de tijd om goed uit te zoeken hoe jij kunt besparen. Er lopen namelijk het hele jaar door acties waardoor jij vele euro’s bespaard op entreekaartjes.


Koop kaartjes vooraf online

Koop entreekaarten vooraf en je bespaart niet alleen tijd doordat je niet in de rij hoeft te staan, maar krijgt vaak online al een paar euro korting op je toegangstickets. Kijk op de website van het park waar je heen wilt of zij ook zo’n dergelijke actie hebben lopen.

Dierentuin


Maak gebruik van de juiste sites

Er zijn diverse websites waar je het hele jaar door terecht kunt voor voordelige dagjes weg. Pretparken, dierentuinen, musea en andere bedrijven stellen regelmatige een beperkt aantal kaartjes extra voordelig beschikbaar via bijvoorbeeld Groupon en ActievandeDag. Op zulk soort sites worden namelijk altijd activiteiten en entreekaartjes met korting voor diverse parken en activiteiten aangeboden!


Profiteer van groepskorting

In veel dierentuinen en attractieparken zoals ZOO Antwerpen en Plopsa,  kan je gebruik maken van groepskorting. Vaak geldt deze korting bij een grens van 20 mensen. Het is dus aan te raden om een grote groep om je heen te verzamelen, door bijvoorbeeld met de hele familie te gaan of te informeren of vrienden toevallig ook niet willen gaan. 


Wat is jouw bespaartip voor een dagje weg?