Pretparken heropend: scoor korting op je favoriete attractieparken

Yes! Sinds afgelopen woensdag, 1 juli, zijn de attractieparken in ons land weer geopend. In deze blog lees je welke attractieparken je weer kunt bezoeken, hoe je korting op entree kunt krijgen én welke maatregelen er in de parken worden gehanteerd, zodat je goed bent voorbereid en met een gerust hart kunt genieten van een voordelig dagje uit.


Plopsa

Goed nieuws voor alle Studio101 fans: alle Plopsa parken zijn weer geopend! Wel zullen er een aantal dingen anders zijn dan voorheen. Zo zijn er "Verkeersborden" geplaatst in het park, is het belangrijk dat je de aangegeven route volgt én dat je aan de juiste kant van het wandelpad blijft. In de wachtrijen zul je groene stippen vinden op de grond. Hierop mag je stilstaan, totdat je verder kunt lopen naar de volgende groene stip. Tussen deze groene stippen vind je rode pijlen, waarover je mag lopen maar waarop je niet stil mag staan. Hiermee kan de 1,5 meter afstand in de wachtrijen gemakkelijk gehandhaafd worden. Ook zullen de parken en attracties werken met een aangepaste capaciteit en zullen alle medewerkers in het park mondkapjes dragen. Wil je meer weten over de maatregelen die Plopsa neemt? Bekijk dan de instructievideo van Samson en Marie op Plopsa.be. Kun je niet wachten en wil alvast tickets in huis halen? Profiteer dan nu van €2,50 korting met deze Plopsa kortingscode. Ben je van plan om vaker terug te komen? Sluit dan een abonnement af met €20,- korting middels deze kortingscode.


Bobbejaanland

Ook Bobbejaanland in sinds deze week weer geopend. Veel van de maatregelen die dit park neemt, lijken op die van Plopsa en vele andere parken. Zo zijn er veel reinigingspunten, looproutes en is er een lagere maximale capaciteit in het gehele park én in de attracties en restaurants. In de wachtrijen vind je net als in Plopsa groene stippen op de grond waarop je moet wachten om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen met de bezoekers voor en achter je in de rij. Wat iets anders is, is dat er een aangepast attractieaanbod is. Dit betekent dat misschien niet alle attracties meer toegankelijk zijn. Ook wordt het dragen van een mondmasker sterk aangeraden. Deze zijn bovendien bij bepaalde attracties zelfs verplicht. Neem er dus altijd een mee als je naar Bobbejaanland gaat! Ook moet je vooraf reserveren en tickets kopen. Reserveer momenteel je tickets met €4,50 korting of ontvang 10% korting op entree inclusief een menu.

Mensen in een achtbaan


Efteling

Wellicht ben je al in de Efteling geweest. Dit Nederlandse park is al sinds 20 mei geopend, maar pas sinds 15 juni toegankelijk voor Belgen gezien de grens nog gesloten was. Of je een abonnement hebt of niet, je moet altijd van te voren reserveren en een tijdslot kiezen die voor jou het beste uitkomt. Zo kan de 1,5 meter afstand ook bij de ingang van het park worden gehandhaafd. In het park zelf zul je veel desinfectiepunten tegenkomen om je handen te reinigen. In de wachtrijen van alle attracties vind je rode en witte lijnen. Deze werken hetzelfde als de rode pijlen en groene stippen in Plopsaland en Bobbejaanland. Op de witte vakken sta je stil en over de rode vakken loop je naar het volgende witte vakje toe. Ten slotte kun je via de Efteling-app bekijken hoe druk het is bij de toiletten. Deze zijn in deze tijden wat drukker, omdat je slechts met één huishouden naar binnen mag. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om eten te bestellen via de app, waarna je het bij het gekozen restaurantje kunt afhalen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Wil jij de Wereld vol Wonderen bezoeken? Bestel dan nu een kaartje met maar liefst €8,- korting.


Disneyland Parijs

Ook in Frankrijk worden de coronamaatregelen langzamerhand versoepelt, met als gevolg dat Disneyland Parijs eindelijk zijn deuren weer kan openen. Dit zal gebeuren op 15 juli. In Nederland en België zijn we nu onderhand wel gewend om 1,5 meter afstand te houden. Deze regel geldt in Frankrijk ook, al is één meter hier ook al voldoende. Een van de meest opmerkelijke maatregelen is dat alle werknemers én bezoekers ouder dan 11 jaar mondkapjes moeten dragen in het park. Vergeet deze dus niet mee te nemen! Ook zijn er zo'n tweeduizend reinigingsstations te vinden in het resort, zodat je je handen regelmatig kunt ontsmetten. Daarnaast mogen er ook bij dit park maar een beperkt aantal mensen naar binnen, dus reserveren is verplicht. Lees meer over de maatregelen in Disneyland Parijs op de website. Wil je Disneyland Parijs bezoeken? Boek dan nu en ontvang 40% korting op toegang én verblijf.

Ga je normaal gesproken met de Thalys naar Disneyland toe? Hou er dan rekening mee dat je ander vervoer moet regelen. Ondanks dat het park deze maand open gaat, zal de Thalys tot 12 december niet rijden.

Minnie Mouse oortjes voor Disney kasteel


Diverse andere attractieparken

In deze blog hebben we een aantal populaire attractieparken uitgebreid besproken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer parken waar je naar toe kunt gaan. Denk aan Phantasialand, Movie Park Germany, Walibi Belgium en nog veel meer. Wanneer je goedkoop een van deze parken wil bezoeken, dan kun je het beste een kijkje nemen op de website van VakantieVeilingen en Ticketveiling. Hier kun je namelijk vanaf €1,- meebieden op entree voor jouw favoriete parken. Zo kun je bij VakantieVeilingen onder andere terecht voor tickets voor Phantasialand, Walibi, Movie Park Germany, themapark Bellewaerde en meer. Bij Ticketveiling kun je terecht voor Duinrell, kinderpretpark Julianatoren, Phantasialand, DippieDoe en meer. Doordat je zelf bepaald hoeveel geld je uit wil geven aan entreetickets, kan je korting heel hoog oplopen!

Attractiepark silhouette