Profiteer dit weekend van koninklijke kortingen

Bij ons bovenbuurland wordt dit gehele weekend feest gevierd vanwege de verjaardag van de koning! De koning van Nederland, Zijne Majesteit Willem- Alexander, blaast morgen 52 kaarsjes uit op zijn oranje geglazuurde verjaardagstaart. Natuurlijk voor veel shops een reden om dit te vieren met wat extra korting! Ook veel winkels die je op Deals.be vindt geven extra korting, dus des te meer reden om gewoon lekker mee te feesten dit weekend.


Koningsdag in België

De term ''Koningsdag'' komt je natuurlijk bekend voor, want ook in België vieren we ieder jaar een feest ter ere van de koning. Hier wordt echter niet de verjaardag van de huidige koning Filip gevierd, maar de naamdag van koning Leopold II die regeerde van 17 december 1865 tot 17 december 1909. Na wat verschuivingen van de datum van Koningsdag in de loop der jaren, is na het aantreden van Leopold III definitief vastgesteld dat Koningsdag op 15 november gevierd wordt, tegelijk met de feestdag van de Heilige Leopold in de Germaanse liturgie en de Heilige Albert.  

Tijdens Koningsdag in België vinden verschillende kerkelijke en burgerlijke plechtigheden plaats in aanwezigheid van leden van de koninklijke familie. Het koningspaar zelf, momenteel koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde, is niet aanwezig tijdens deze plechtigheden. Op 15 november worden onderscheidingen in de nationale orden van België uitgereikt aan burgers. Daarnaast is de dag in sommige overheidsdiensten een vrije dag. Verder wordt er niet heel uitbundig feestgevierd op 15 november. Dat is bij onze bovenbuurtjes op 27 april wel anders…


Koningsdag in Nederland

Toeristen die nog een oude Lonely Planet in huis hebben liggen (een nieuwe scoor je nu extra voordelig bij BookSpot) komen nog altijd ieder jaar op 30 april vrolijk in het oranje gehuld naar de Nederlandse hoofdstad om daar eens even goed feest te vieren. Deze mensen komen van een koude kermis thuis, want sinds 2013 wordt in plaats van Koninginnedag (de verjaardag van Koningin Juliana die tot 1980 regeerde), Koningsdag gevierd op 27 april, de verjaardag van de huidige koning Willem-Alexander. Het hele land krijgt op 27 april een vrije dag om de bloemetjes buiten te zetten. De koning bezoekt met zijn gezin ieder jaar een andere stad, waar dan alles uit de kast wordt getrokken om er zo'n mooi mogelijk feest van te maken. Overal zijn vrijmarkten, feesten, activiteiten en spellen georganiseerd.  De nacht voor Koningsdag, verrassend getiteld tot Koningsnacht, doet ook mee. Kroegen, bars en clubs organiseren feesten speciaal in oranje thema. Koning Willem-Alexander doet de bijnaam die hij in zijn jeugd kreeg, namelijk ''Prins Pils'', eer aan door een lekker biertje mee te drinken. Heb jij de koning van België wel eens hossend op een bootje zien staan?

Koning Willem-Alexander


Koninklijke korting

Om de verjaardag van hun koning te vieren, geven veel winkels het komende weekend extra korting op hun producten. Gelukkig kunnen we van die korting bij veel shops op Deals.be ook een beetje meepikken! Alle winkels waar je dit weekend extra korting kunt scoren hebben we voor jou in een overzichtelijk rijtje gezet. Woon je vlak bij de Nederlandse grens? Stap dan eens in de auto om op 27 april in Nederland een oranjetompouce te scoren, dé traditionele snack die je deze dag echt niet mag missen. Tompouce op een gebaksbord, bankkaart bij de hand en shoppen maar!

Oranjetompouce


Wat ga jij shoppen met koninklijke korting dit weekend? Laat het ons weten in een reactie!