Internationale Vrouwendag: scoor korting op jouw favoriete producten

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag die in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. In deze blog leggen we haarfijn voor je uit hoe deze dag is ontstaan en sinds wanneer ons land deze feestdag heeft ingevoerd. Ook wordt deze bijzondere dag door diverse webshops gevierd. Zo kun je momenteel veel speciale aanbiedingen en kortingen vinden op producten waar wij vrouwen gelukkig van worden. Lees dus snel bij welke winkels jij deze week korting kunt pakken.


Wat is Internationale Vrouwendag?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, staat deze dag geheel in het teken van de vrouw. Deze internationale dag is ontstaan aan het begin van de twintigste eeuw toen vrouwen opkwamen voor hun rechten op het gebied van arbeid en kiesrecht. Zo vond op 8 maart 1908 de eerste staking door vrouwen plaats in New York. Deze dag is later gekozen als dé dag waarop Internationale Vrouwendag wordt gevierd.

Juichende vrouwen


Sinds wanneer wordt Internationale Vrouwendag gevierd?

In 1911 werd Vrouwendag voor het eerst internationaal gevierd. Nederland vierde deze dag voor het eerst in 1912, maar in België duurde het een stuk langer voordat deze dag werd erkend als nationale feestdag. Dit gebeurde namelijk pas in 2003! Wel werd Nationale Vrouwendag al sinds 1972 jarenlang gevierd op 11 november. Deze datum werd destijds gekozen als feestdag omdat in 1972 een aantal leden van het toenmalige "Vrouwen Overleg Komitee" naar een vrouwendag in Parijs waren geweest. Ze waren zo onder de indruk dat ze ook zo'n dag in België wilden organiseren. Ze vroegen Simone de Beauvoir, een bekende Franse oerfeministe, als spreker. Zij had echter zo'n drukke agenda dat ze op 11 november pas een gaatje had. In België wordt Internationale Vrouwendag dus in principe twee keer per jaar gevierd in tegenstelling tot andere landen!


Leuke vrouwenweetjes:

Ondanks dat vrouwen in de meeste gevallen nog steeds minder verdienen dan mannen en voor bepaalde banen niet eens in aanmerking kunnen komen, zijn er ook bepaalde gebieden waarop vrouwen sterker zijn dan mannen.

  • Vrouwen kunnen vanaf hun geboorte beter ruiken mannen
  • Vrouwen kunnen beter geluiden horen op hoge frequenties
  • Vrouwen zijn genetisch gezien veel flexibeler in de heupen
  • Vrouwen kunnen beter smaken van elkaar onderscheiden
  • Vrouwen kunnen veel makkelijker communiceren
  • Vrouwen zijn vaak meer sociaal en maatschappelijk betrokken. Zo vinden de meeste vrouwen dat werken aan een betere wereld belangrijker is dan werken om geld te verdienen.

De hele week feest

Internationale Vrouwendag wordt ook volop gevierd en gepromoot door webwinkels. Sommige webshops vieren zelfs Women's Week waarbij er elke dag een nieuwe aantrekkelijke aanbieding wordt gegeven op populaire producten waar vrouwen van houden. Denk bijvoorbeeld aan parfum, verzorgingsproducten en make-up. Webshops die dit doen zijn bijvoorbeeld ICI PARIS XL en Douglas. Bij ICI PARIS XL scoor je de hele week tot 25% korting op diverse producten, terwijl je bij Douglas dagelijks profiteert van tot 50% korting op beautyproducten van topmerken.

Make-up


Speciale aanbiedingen voor vrouwen

Naast de genoemde drogisterijen zijn er uiteraard veel meer webshops waar je terecht kunt voor hoge kortingen op producten voor vrouwen. Gezien er genoeg vrouwen onder ons echt shopaholics kunnen zijn, is Internationale Vrouwendag een goede reden om jezelf weer eens lekker te verwennen met nieuwe schoenen, lingerie en beautyproducten. We verdienen het nou eenmaal! Lees hier waar jij korting kunt krijgen:


En de mannen dan?

Maak je als man zijnde geen zorgen, want er bestaat ook een Internationale Mannendag. Deze dag wordt gevierd op 19 november en staat geheel in het teken van "Man zijn". Zo worden er diverse thema's onder de aandacht gebracht, zoals het promoten van positieve rolmodellen, het verbeteren van de man-vrouw relatie, het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan de samenleving en nog veel meer. Naast dat deze dag wordt gevierd in november, staat deze maand ook in het teken van "Movember". Mannen laten dan een snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker en de algemene gezondheid van de man.