De Wintersolden zijn gestart bij al jouw favoriete Belgische webshops: shop hier met hoge kortingen!

Het nieuwe jaar is eindelijk aangebroken en we zijn alweer vier dagen op weg in januari 2019. De dure periode van feestjes, etentjes en cadeautjes geven is weer voorbij. Is de decembermaand voor jou iets duurder uitgevallen dan gepland? Dat is nu gelukkig niet zo erg, want de januari winter solden zijn gestart! In deze blog lees je meer over de soldenperiode en bij welke shops je de beste kortingen kunt scoren.


Twee vaste soldenperiodes per jaar

In ons land zijn ieder kalenderjaar twee periodes vastgesteld waarin winkeliers hun gamma mogen verkopen als solden. Dit is bijvoorbeeld anders dan in Nederland, waar verkopers zelf bepalen wanneer ze uitverkoop houden. In België heeft de regering bepaald dat er twee periodes per jaar mogen zijn waarin winkels solden mogen aanbieden: namelijk van 3 januari tot en met 31 januari en van 1 tot en met 31 juli. De winter- en zomersolden dus! Valt de start van een soldenperiode op een zondag, dan mogen winkels alle aanbiedingen een dag ervoor inzetten. Officieel is de solden in ons land dus gisteren gestart.

Voordat de solden begint, is er de zogenoemde "sperperiode". In deze tijd mogen winkels hun afprijzingen niet aankondigen, zodat consumenten goed in de gaten kunnen houden of prijzen niet vlak voor de solden enorm stijgen. De sperperiode loopt altijd van 3 december tot en met 2 januari. Verkopers van schoenen, kleding en lederwaar mogen dan geen kortingen aankondigen, want dat is in de sperperiode bij wet verboden. Ga je tijdens de wintersolden shoppen in de stad, is de kans klein dat je winkels binnen stapt waar geen solden is. Maar ook online kun je veel geld besparen, want webwinkels houden ook vaak een flinke uitverkoop!

Sale


Kleding en schoenen met korting

De wintersolden is de perfecte periode om nieuwe kleding en schoenen te scoren met hoge kortingen. De winter duurt nog wel even en zo kun je deze koude dagen toch uitzingen in een warme, nieuwe outfit! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Superdry webshop, met tot 50% korting op heren- en dameskleding. Ook bij Brantano scoor je hoge kortingen op merkkleding: je bespaart hier tot wel 60%. Ben je op zoek naar nieuwe kleding voor de kids? Kinderkleding van topmerken als Tommy Hilfiger en Ralph Lauren is bij De Bijenkorf nu tot 50% afgeprijsd.

Voor schoenen ga je natuurlijk naar Torfs: hier shop je met hoge kortingen tot wel -70%. Zelfs items uit de nieuwe collectie zijn sterk in prijs verlaagd. Denk aan merken als Tamaris, Bullboxer, Shoecolate, Ecco en meer merken waarmee je verzekerd bent van hoge kwaliteit. Steek je jouw voeten liever in een paar casual sneakers? Surf dan naar de webshops van Nike en adidas. Bij Nike scoor je tot 30% korting op een grote collectie en Adidas geeft tot 50% korting op sneakers en sportkleding. Met een nieuwe sportoutfit kun je gelijk dat andere ding aanpakken dat gepaard gaat met de start van een nieuw jaar: meer in beweging komen!

Nieuwe schoenen


Alles voor de voordelige verzorging van haar en huid

Na alle kerstetentjes en lekkere hapjes en drankjes met oud en nieuw kan je huid wel een opfrisbeurt gebruiken. Ook met het droge winterweer is het belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen en hydrateren. Bij ICI PARIS XL vinden ze dit ook, en daarom krijg je hier nu 20% korting op huidverzorging van luxe merken met een kortingscode. Ben je na je verzorgingsroutine klaar om weer make-up aan te brengen, dan bestel je die ook met tot wel -70% korting in de solden. Je haar heeft in de winter ook extra veel verzorging nodig. Daarom krijg je 20% korting op alles wat je hiervoor nodig hebt met een Haarboetiek kortingscode. Op die manier kun je jouw coupe de verzorging geven die het verdient!

Make-up


Een fit begin van 2019 met flinke motivatiekorting

We zeiden het net al even: voor veel mensen betekent de jaarwisseling een lijstje met goede voornemens opstellen. Nummer één van dit lijstje is diëten, afvallen, meer bewegen en alles wat verder met een gezondere levensstijl te maken heeft. Dieetprogramma’s of sportabonnementen kunnen best duur zijn, wat de motivatie om ermee te beginnen misschien wat verlaagt. Bij Viata willen ze jou motiveren om tóch met die gezondere leefstijl te starten, want hier krijg je tot wel 45% korting op veel afslankproducten. Is jouw voornemen om minder calorieën binnen te krijgen en meer eiwitten te eten? In dat geval ben je bij Protislank aan het juiste adres, want hier zijn alle losse repen nu 25% in prijs verlaagd en pak je €10,- korting op een detox-dieetprogramma. Ben je klaar om te gaan bewegen, check dan de website van Groupon voor alle Lokale deals waarop je 20% korting krijgt met een kortingscode. Met een lokale deal bij jou in de buurt kun je leuke activiteiten doen als klimmen, schaatsen of zelfs trainen met een personal trainer.

Korting op elektro, wonen, slapen en meer

Deze blog over de wintersolden sluiten we af met een lijstje met winkels waar je korting krijgt op elektronica, wonen, slapen, huishoudelijke apparaten en meer. Door dit lijstje te raadplegen weet jij deze solden precies bij welke winkels je jouw verlanglijstje kunt afstrepen:

  • Tot 50% korting op veel items in de bol.com solden
  • Bij Fnac pak je tot 50% korting op elektronica
  • Leen Bakker geeft tot 50% korting op dekbedovertrekken, zetels, matrassen en nog veel meer producten
  • In de Krefel solden scoor je +15.000 producten tegen de beste prijzen
  • Bij MediaMarkt krijg je veel korting op TV’s, laptops, camera’s en meer
  • In de VidaXL magazijnopruiming pak je hoge kortingen op meubels en woonaccessoires
  • Profiteer van kortingen tot -50% op veel producten in de Collishop Super Solden
  • Gebruik een Home24 kortingscode voor 19% korting op alles

Elektronica


Ontbreekt jouw favoriete webshop met solden nog in dit rijtje? Vertel het ons in een reactie en we plaatsen ‘m erbij!