Leuke dagjes weg en spooktaculaire voordelen rond Halloween

Volgende week zondag is het Halloween, een feestdag die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens dit feest worden alle heiligen, zowel de levende als doden, herdacht. Vaak gaat dit gepaard met een griezelfeest, Trick or Treat of een bezoek aan een attractiepark. Vier jij dit jaar Halloween? Lees dan in de blog waar en hoe je dit zo voordelig mogelijk kunt doen.  


Griezelen in pretparken

In zowel België als Nederland wordt Halloween ook gevierd in diverse attractieparken. Denk aan Walibi, Bobbejaanland, Plopsa, Toverland en Bellewaerde. Ook kun je in Disneyland Parijs terecht voor een spectaculair Halloweenfeest. Walibi staat erg bekend om zijn Fright Nights. In het park kun je diverse spookhuizen, scare zones en scare actors vinden. Daarnaast zijn er ook diverse shows en kun je genieten van een hapje en een drankje in bars die voor de gelegenheid zijn omgetoverd tot een griezelige plek. Met andere woorden: er is van alles te doen en het is zeker de moeite waard om het park te bezoeken als je aandurft. Ook in Bobbejaanland kun je weer rondspoken dit jaar! Bovendien is het Halloweenfeest hier nu groter dan ooit en kun je twee gloednieuwe spookhuizen bezoeken! Bij Toverland kun je overdag genieten van de familievriendelijke Halloween Days, terwijl je er in de avond de stuipen op het lijf wordt gejaagd door gruwelijke gedaantes die dan ontwaken. Durf jij het aan? Boek dan snel je tickets! Bij Plopsa is het hele park omgetoverd in een griezelig oord. Overal kun je pompoenen, spinnenwebben, skeletten en angstaanjagende figuren vinden. Wil je een spannende avond beleven? Bezoek Plopsa dan tijdens de Halloween Scare Nights, die op 16, 23, 30 en 31 oktober plaatsvinden. Ook kun je met het hele gezin naar Bellewaerde gaan. Het park viert Halloween tot en met 7 november. Bovendien is het feest geschikt voor zowel jong als oud. Dit geldt ook voor het Halloweenfeest in Disneyland Parijs. Het hele park is versiert en tot en met 7 november zal je veel Disney schurken tegenkomen in het gehele park! Lijkt je dit wat? Boek dan snel een verblijf en profiteer van extra veel voordeel!

Disney tijdens Halloween


Speel horrorspellen bij The Park

Je kunt ook lekker komen griezelen bij The Park volgend weekend. Zo is The Park langer geopend op 29, 30, 31 oktober en 1 november. Hierdoor is het dus mogelijk om je avond nog spannender te maken door The Park in de avond te bezoeken. Tijdens dit speciale weekend speel je eerst een aantal mini VR-spellen, waaronder de horror versie van De Plank. Daarna speel je met je groepje The Hallow, een spannend spel waarbij je samen met je team op zoek gaat naar het abnormale. Degene die de meeste zombies weet te doden, ontvangt bovendien na afloop een gratis drankje. Daarnaast is er ook gratis snoepgoed voor iedereen! Klikt als een perfect uitje voor Halloween? Reserveer dan snel een plekje bij een locatie bij jou in de buurt!


Bezoek een corn maze

Heb je ooit een corn maze bezocht? Maïsdoolhoven zijn in ons land nog niet super bekend, maar het is ontzettend leuk om te doen met vrienden of het gezin. Het is ideaal uitstapje voor tijdens het najaar en dus ook voor Halloween! Bij de meeste maïsdoolhoven kun je een soort speurtocht doen of allerlei andere activiteiten ondernemen naast het doolhof zelf. Soms is er zelfs entertainment! Bezoek bijvoorbeeld het Labyrint van Barvaux-Durbuy. Dit is waarschijnlijk het bekendste maïsdoolhof in België. Je kunt natuurlijk ook altijd even kijken of er een maïsdoolhof te vinden is bij jou in de buurt, mocht het Labyrint van Barvaux-Durbuy niet dicht bij huis liggen. Vaak kost entree voor een maïsdoolhof niets of slechts een paar euro.

maïsdoolhof


Andere leuke Halloween uitjes

Er zijn nog veel meer andere leuke dingen te doen volgend weekend! Bij ActievandeDag en Ticketveiling kun je heel voordelig tickets scoren voor allerlei Halloween uitjes. Bij ActievandeDag kun je terecht voor tot 50% korting op entree voor Halloween evenementen en dagen in parken, zoals Bobbejaanland, Movie Park Germany, Mondo Verde, Wunderland Kalkar en Darknights Holland. Ook bij Ticketveiling kun je terecht voor vergelijkbare parken en Halloween vieringen. Bij deze webshop bied je echter op de deals. Je bepaalt dus zelf hoeveel je wil betalen en hoeveel korting je ontvangt. Hierdoor kan je voordeel dus al snel oplopen. Bij Ticketveiling kun je onder andere bieden op tickets voor Halloween The Villains VI, attractiepark de Waarbeek, attractiepark DippieDoe, speelpark Klein Zwitserland, familiepark Nienoord en nog veel meer.


Voordelige Halloween kleding en accessoires

Ben je uitgenodigd voor een Halloween feest, ga je de straat op voor Trick or Treat of wil je simpelweg een leuke griezelige outfit scoren om aan te trekken naar een van de pretparken, maïsdoolhoven of andere activiteiten? Dat kan extra voordelig bij diverse winkels. Bij Zeeman ben je hoogstwaarschijnlijk het goedkoopst uit. Hier bestel je talloze Halloweenitems vanaf €1,-. Denk aan decoratie, kostuums en accessoires. Zo shop je al een T-shirt met een opdruk van een skelet voor nog geen €3,-, drie paar sokken voor €2,50, een Halloween lantaarn voor €4,- en meer. Ook Happy Socks heeft weer een leuke collectie met sokken met Halloween-designs. Op de sokken staan bijvoorbeeld spoken, monsters, pompoenen met een uitgesneden gezicht en meer. Je bestelt deze sokken al vanaf €5,95. Bij C&A kun je voornamelijk terecht voor leuke Halloweenlooks voor kinderen. Denk aan een Paw Patrol trui met honden die Halloweenkostuums dragen of truien met schedels, vleermuizen, monsters, spookjes en andere leuke patronen en figuren. Je bestelt deze items al vanaf €5,-. Ben je op zoek naar een Halloweenoutfit voor je baby of ben je op zoek naar Halloweendecoratie voor in huis? Dan moet je bij HEMA zijn. Op de website vind je een speciaal Halloweenassortiment met griezelige producten die je met tot 50% korting in huis kunt halen. Van slingers en snoepgoed tot lichthouders en tafelkleden, HEMA heeft het allemaal.

Trick or Treat