De grote voorjaarsschoonmaak: zo pak je het aan!

Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Maar hoe ga jij deze enorme klus aanpakken? Wij geven je enkele handige tips en vertellen je welke producten je het beste kunt gebruiken voor het properste resultaat. Lees snel onze blog en ga daarna gelijk aan de slag!


Maak een planning

Het begint allemaal met een goede planning. Zo kan je op een geordende wijze je huis schoonmaken. Bepaal eerst hoe lang je verwacht bezig te zijn. Wil je bijvoorbeeld de gehele schoonmaak in 1 dag afronden of smeer je de taken liever uit over een aantal dagen? Wanneer je dit weet, kan je bepalen welke taak je wanneer uitvoert. Met een planning werk je efficiënter en zal je ook niets vergeten.


Koop de juiste schoonmaakmiddelen

Voor een goede schoonmaak, heb je goede schoonmaakmiddelen nodig. Dat werkt wel zo efficiënt. Bij bol.com krijg je nu met de Bespaar Continu actie tot wel 50% korting op heel veel schoonmaakmiddelen, waaronder stofdoekjes en glas- en ruitenspray. Ook bij andere winkels, zoals Collishop, Unigro en Hubo shop je heel voordelig schoonmaakmiddelen.


Poets elke ruimte één voor één

Ga tijdens de grote voorjaarsschoonmaak van kamer naar kamer. Begin bijvoorbeeld in de keuken, waar je de keukenkastjes, tegels, koelkast en fornuis schoonmaakt. Daarna ga je door naar de woonkamer en slaapkamers. Daar is het vooral grondig stof af te nemen en te stofzuigen. Een goede stofzuiger koop je nu extra voordelig bij MediaMarkt of Krefel. Vervolgens begin je met de badkamer en toilet. Zorg dat elke ruimte brandschoon en goed opgeruimd is, alvorens je aan de volgende begint.

 

Stofzuigen


Ruim oude kleding op

De lenteschoonmaak is ook het moment om eens je kast in te duiken en te kijken welke kleding je nu eigenlijk wilt houden en welke je weg kunt gooien. Vaak kan een groot deel van je kleding weg, omdat je het toch niet meer draagt. Vind jij het lastig om kleren weg te gooien? Vraag jezelf af hoe lang geleden je een kledingstuk nog hebt gedragen. Is dat al meer dan een jaar geleden? Meteen weggooien!


Ruim rommel ook echt op

Naast kleding heb je vast ook nog een hoop andere rommel liggen. Ruim deze ook echt op. Leg het dus niet ergens in een kast of onder je bed. Bepaal of je iets nog nodig hebt of niet en – als dat niet het geval is – gooi het gelijk weg.


Verdien geld aan je rommel

Wat jij als rommel ziet, is voor iemand anders misschien wel een hartstikke mooi item. Met jouw rommel kan je dan ook best een ander gelukkig maken. Vraag in je omgeving of iemand wellicht iets van je over wil nemen. Is er niemand die interesse heeft? Dan kan je ook je rommel verkopen. Breng ze naar een kringloopwinkel of ga een keertje op een rommelmarkt staan met je oude spullen. Je kunt het ook online verkopen. Dat kan bijvoorbeeld bij webshops zoals VidaXL en bol.com.

 

Wassen


Vergeet de buitenkant van je woning niet

De buitenkant van je woning heeft net zo goed recht op een grote schoonmaak als de binnenkant. Vergeet deze dan ook zeker niet. Poets de kozijnen en was je ramen. Deze week is de handige Kärcher elektrische raamwisser 25% afgeprijsd bij Collishop, dus dat wordt heel voordelig je ramen wassen.


Doe de was

Tijdens je voorjaarsschoonmaak kan je ook eens alles goed wassen. En dan hebben we het niet alleen over je beddengoed en handdoeken, maar ook bijvoorbeeld over gordijnen, kussens en kleden, die je niet zo vaak wast. Zo is alles in je huis weer helemaal schoon. Voordelig wasmiddel koop je het beste bij bol.com. Met Bespaar Continu krijg je daar korting op duizenden herhaalaankopen. Een droogrek of -molen koop je nu met wel 30% korting bij Collishop


Probeer het zo leuk mogelijk te maken

De voorjaarsschoonmaak is voor niemand een geliefd klusje. Toch kan je proberen het nog zo leuk mogelijk te maken. Trommel bijvoorbeeld wat mensen op die je komen helpen. Of zet je favoriete muziek aan en zing heel hard mee, terwijl je staat te schrobben en te dweilen. Las ook af en toe een pauze in om eventjes uit te rusten en misschien ook iets lekkers te eten. Dat werkt extra motiverend.


Heb jij nog goede tips om de voorjaarsschoonmaak wat gemakkelijker te maken? Laat het ons dan weten!