Tips om het hele jaar door wereldwijd goedkope vliegtickets te boeken

Het is ondertussen een algemeen bekend feit geworden dat de prijs van een vliegticket heel erg kan schommelen. Soms verschilt het op bepaalde momenten wel honderden euro’s! Een goede timing en de juist plek om ze te boeken kan je dus heel wat euro’s besparen! Een vakantie op het juiste moment boeken blijft een goede gok, maar met de volgende tips zorg jij er voor dat je in ieder geval op een vrij gunstig tijdstip je vliegtuigtickets boekt.


Kies voor een flexibele datum

Heb jij een vaste datum voor een vakantie in je hoofd of ben je nog flexibel? Vaak werkt die laatste optie het efficiëntst als je goedkoop een ticket wilt boeken. Bij veel vliegtuigticketvergelijkingssites, zoals Skyscanner, kun je namelijk voor de optie ‘hele maand’ kiezen. Zo krijg je een overzichtelijke grafiek en zie je precies op welke dag je het voordeligste uit bent. Vaak zijn de vluchten op dinsdag, woensdag en donderdag het goedkoopste, terwijl vrijdagavond en maandagochtend heel wat duurder zijn. Dit in verband met zakenreizigers.

Laptop


Vergelijk verschillende vliegvelden

Vaak ben je geneigd om bij vertrekkende luchthaven Schiphol of een van de kleinere vliegvelden bij jou in de buurt te kiezen. Vergelijk ook eens de prijzen als je vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel vliegt. Soms scheelt dit een hoop en ben je ondanks dat je misschien iets verder over het land moet reizen alsnog goedkoper uit!


De beste tijd om vliegtickets te boeken

Timing speelt een hele grote rol in het boeken van je vliegticket. Je kunt wachten op last minute deals, maar moet dan wel in je achterhoofd houden dat bepaalde bestemmingen al weg zullen zijn. Wanneer je nou echt voordeligste uit bent is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Vergelijken is het sleutelwoord, maar over het algemeen wordt gegeven dat prijzen voor budget vliegtuigmaatschappijen, zoals Easyjet en Vueling, 2 a 3 maanden van te voren het laagste zijn, terwijl je voor langere vluchten beter 3 tot 6 maanden voor vertrek beter kunt boeken. Dinsdagmiddag wordt overigens als beste tijdstip aangedragen om je vlucht te boeken. 

Vliegveld


Wacht op een sale periode

Daarnaast hebben alle grote vliegtuigmaatschappijen meestal zo’n twee keer per jaar een grote sale waarbij je goedkope vliegtickets kunt boeken. Zo kent KLM de Wereld Deal Weken, Air Asia de Big Sale en zijn er verschillende keren per jaar bij Emirates en Vueling fikse sales waardoor je voor een prikkie de hele wereld over kunt vliegen. 


Plan een extra overstap in

Ben jij een flexibele reiziger? Kijk dan eens, indien je een lange vlucht maakt, of het voordeliger is om een extra tussenstop in te plannen. Het kan soms honderden euro’s schelen wanneer je op een bestemming op je route switcht van vliegtuig(maatschappij). 

Vliegtuig


Gebruik een kortingscode

Naast de sales van vliegtuigmaatschappijen zelf kan je via tussensites extra geld besparen op je vliegticket door te zoeken naar kortingscodes voor sites zoals Expedia en Cheaptickets. Dit kan je zo weer een paar tientjes schelen en die kan je weer mooi zelf besteden op je vakantiebestemming!


Naar welke bestemming ga jij binnenkort een vliegticket boeken?