Tips voor het goedkoop inrichten van je nieuwe kot

Het nieuwe studiejaar staat weer voor deur en dat betekent dat duizenden Vlaamse jongeren starten aan een studie. Een groot deel van de nieuwbakken studenten zal op kot gaan in een van de studentensteden. Maar hoe richt je je nieuwe kot nu eigenlijk zo goedkoop mogelijk in? Wij geven je wat handige tips.


Wat is je budget?

Je zal eerst deze vraag moeten beantwoorden, voordat je kunt beginnen met inrichten. Zorg dat je weet wat je maximaal kunt uitgeven, zodat je niet al in je eerste maand te weinig geld hebt voor de huur. Als je eenmaal een budget hebt bepaald, kan het shoppen beginnen.


Kies voor tweedehands meubelen

Meubels zijn ongetwijfeld de grootste kostenpost als je op kot gaat. Je kunt hier flink op besparen door te kiezen voor tweedehands meubelen. Hiervoor kan je tweedehands meubelzaken bezoeken. Ook kan je in je omgeving vragen of je wellicht meubels van familieleden of vrienden kunt overkopen of – nog beter – gratis kunt krijgen. Je ouders vinden het vast niet erg als jij die oude meubels die staan te verstoffen op zolder meeneemt naar je kot.  Een likje verf overheen en ze zijn weer als nieuw.


Lang leve de solden

Ben je geen fan van tweedehands en wil jij toch echt het liefst nieuwe meubelen? Dan kan je bij veel woonwinkels terecht waar het op dit moment solden is. Zo krijg je tot wel 65% korting in de outlet van Huis & Thuis. Bij Westwing profiteer je zelfs van kortingen die oplopen tot 75%.


Doe-het-zelven kost je niets

Wil jij een monteur langs laten komen voor het in elkaar timmeren van je meubels? Vergeet het maar, want dat kan je prima zelf! Heb jij nu echt 2 linkerhanden en zijn de handleidingen van IKEA voor jou net geheimschrift dat je met geen mogelijkheid kunt ontcijferen? Dan wil een handige doe-het-zelver in jouw familie of vriendengroep vast wel een handje helpen. Of trakteer je toekomstige kotgenoten op een kratje bier in ruil voor wat hulp. Zo leer je ze gelijk wat beter kennen.


Kies voor een praktische inrichting

Een kot is vaak klein. Je zult deze dus zo praktisch mogelijk moeten inrichten. Je kunt in de eerste plaats kiezen voor multifunctionele meubels. Koop bijvoorbeeld een bank die je kunt ombouwen tot bed of plaats een tafel die je kunt uitklappen als je bezoek krijgt. Deze meubelen koop je voordelig bij IKEA. Daarnaast is het belangrijk ook de muren optimaal te gebruiken. Hang bijvoorbeeld veel plankjes op, zodat je geen grote kast nodig hebt om spullen in op te bergen.


Crea bea’s opgelet!

Leuke decoratie voor je kot hoeft niet duur te zijn. Wees gewoon een beetje creatief en knutsel zelf wat in elkaar! Kies bijvoorbeeld niet voor een schilderij, maar laat wat leuke foto’s afdrukken en maak hier een mooie collage van. Albelli heeft nu een kortingscode waarmee je heel veel korting krijgt op je foto’s! Je kunt voor de finishing touch natuurlijk ook gewoon wat goedkope accessoires op de kop te tikken. Zo kan je bij Home24 nu leuke decoratie met tot wel 40% korting kopen.


Heb jij nog tips voor het inrichten van je kot die nieuwe studenten niet mogen missen? Deel ze dan met ons!