Goedkoop een auto huren tijdens je vakantie? Het kan met deze tips!

Ga jij binnenkort op reis en wil je graag de omgeving verkennen met de auto? Dan zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden voor het huren van een auto in het buitenland. Je kan met een gerust hart op reis als je dit vooraf allemaal goed hebt geregeld. Wij geven je alvast wat tips, zodat jij voordelig en voorbereid de weg op kunt in het buitenland.


Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoek eerst voldoende informatie op. Verdiep je bijvoorbeeld in de verkeersregels van het land waar je naartoe gaat? Aan welke kant rijdt men er bijvoorbeeld? En is het verkeer druk? Ook is het belangrijk de voorwaarden van de autoverhuurders goed door te nemen. Zo mag je bij veel verhuurders pas een auto huren vanaf een bepaalde leeftijd. Zorg dat je hiervan op de hoogte bent! 


Boek voordat je op reis gaat

Boek vooraf al een huurauto. Dat voorkomt niet alleen een hoop gestress na aankomst op je vakantiebestemming, maar is ook nog eens veel goedkoper. Daarmee bespaar je vaak ruim €100,-. 


Kies voor een huurauto mét verzekering

Er zijn meerdere autoverhuurders die jou een huurauto mét verzekering aanbieden. Bij Alamo kan je bijvoorbeeld een schadeverzekering, diefstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze zijn al inbegrepen in de zeer voordelige tarieven van het autoverhuurbedrijf. Dat hoef je dus niet meer zelf te regelen!


Profiteer van extra opties

Er zijn vaak heel veel extra opties. Zo kan je bij Alamo en Europcar het eigen risico verlagen of zelfs kiezen voor een No-Risk Garantie. Daarnaast kan je vaak ook babyzitjes, kinderzitjes of navigatiesystemen huren. Regel dit vooraf, zodat je meteen kunt vertrekken na aankomst.


Mis geen enkele aanbieding

Een auto huren hoeft zeker niet duur te zijn als jij alle aanbiedingen goed in de gaten houdt. Wat te denken van de last minutes en weekenddeals van Sixt? Daarmee kan jij flink besparen. En studeer jij nog? Dan krijg je bij Europcar maar liefst 10% studentenkorting!


Wil je vaker een auto huren? Word lid bij een autoverhuurder

Autoverhuurders geven hun leden graag leuke extra’s. Als jij van plan bent vaker een auto te huren is het dan ook zeker voordelig lid te worden. Zo krijgen members van Alamo altijd 5% korting als ze een auto huren. En bij Hertz profiteer je van veel voordelen als jij een Gold Plus Rewards lid wordt. 


Heb jij zelf ook nog een goede tip voor het goedkoop huren van een auto in het buitenland? Deel het met ons!