Zo zorg je ervoor dat je je goede voornemens nu wél volhoudt!

Een groot deel van de Belgen maakt aan het begin van een nieuw jaar goede voornemens. De meeste voornemens zijn gerelateerd aan gezondheid. Zo nemen velen zich voor meer te sporten, gezonder te eten, te stoppen met roken of af te vallen. Ook willen veel mensen in een nieuw jaar graag minder stressen, vaker tijd nemen voor zichzelf of proberen meer van het leven te genieten. Al die goede voornemens zijn natuurlijk heel mooi, maar hoe houd je ze het beste vol? Wij geven je een aantal tips, zodat je deze veel voorkomende goede voornemens het beste volhoudt! 2018 wordt jouw jaar!


Meer sporten

Het is waarschijnlijk het meest gehoorde voornemen; ik ga meer sporten dit jaar. Het is gemakkelijk gezegd, maar gaat het je ook echt lukken? Je wilt natuurlijk niet dat je de handdoek na januari alweer in de ring gooit en nog een heel jaar lang aan een veel te duur sportabonnement vastzit. Maak het daarom wat gemakkelijker voor jezelf. Er bestaat niemand die spontaan van kampioen bankhangen verandert in de nieuwe Usain Bolt. Wees dus een beetje realistisch voor jezelf. Spreek met jezelf af dat je in ieder geval 1 keer per week gaat sporten. Dat kan ook gewoon thuis als je een sportschool te duur vindt. Koop bijvoorbeeld fitnessapparatuur bij VidaXL. Hier krijg je met de kortingscode €5,- korting. Daarnaast kan je proberen ook regelmatig een wandeling te maken of zo vaak mogelijk de fiets te pakken in plaats van de auto. Zo beweeg je ook al gelijk wat meer. Oh en om het nog iets leuker te maken om te starten met sporten, koop je nu heel voordelig een leuke nieuwe sport outfit in de sale bij bijvoorbeeld adidas of United Brands!

 

Meer sporten


Gezonder eten

Gezonder eten is ongetwijfeld ook een klassieker. Vanaf het nieuwe jaar ga jij eindelijk alle fastfood en snoep laten staan en voor de gezonde snacks. Iedereen weet dat dat nog niet zo eenvoudig is. Jij kan wel doodleuk iedere dag een appel of wortel meenemen naar je werk als tussendoortje, maar dan word je er niet heel vrolijk van als je collega een heerlijke donut naar binnen zit te werken in de pauze. Balans is key! Probeer zo vaak mogelijk gezond te eten. Kies ’s avonds bijvoorbeeld voor een maaltijd met veel groenten, vis, mager vlees en weinig koolhydraten (kies bijvoorbeeld voor volkoren of spelt producten). Gun jezelf daarnaast om regelmatig te zondigen. Iedereen heeft weleens een cheat day nodig. Is je baas weer eens uitgevallen tegen je, heeft die (toch niet zo) leuke jongen je laten zitten of is het weer die tijd van de maand? Natuurlijk mag jij dan iets lekkers nemen. Voor alle andere momenten probeer je je zo goed als mogelijk aan je dieet te houden. Als je daarbij toch graag nog wat hulp wilt hebben, is Weight Watchers zeker iets voor je! Of scoor korting op XLS medical bij Apotheek Online.

 

Gezonder eten


Stoppen met roken

Waarschijnlijk bestaat er vrijwel geen roker die op 1 januari niet standaard roept dat hij of zij dit jaar echt gaat stoppen. En hoeveel lukt het ook daadwerkelijk om te stoppen? Dat zijn er heel wat minder. Het is natuurlijk ook helemaal niet gemakkelijk. Het lukt vaak wel om het nog eventjes vol te houden, maar op een gezellig feestje of na een stressvolle dag is het toch wel weer heel verleidelijk even snel een peuk op te steken. Hoe gaat het je dan in 2018 toch eindelijk lukken? Zoek hulp bij bijvoorbeeld Dokteronline.com. Zij hebben een speciale behandeling die je helpt te stoppen met roken.

 

Stoppen met roken


Minder stressen

Te veel stress; het is een van de meest voorkomende klachten van deze tijd. We hebben het allemaal zo druk met werk, vrienden, familie, sporten, hobby’s en de nodige zelfontplooiing, dat het af en toe gewoon eventjes te veel wordt. Het is belangrijk om op de juiste momenten eventjes rust te nemen. Zet je telefoon uit, zeg afspraken af en neem even een relaxmomentje! Doe iets wat voor jou ontspannend werkt. Ga wandelen, lees een boek of begin met mediteren. Je kunt af en toe natuurlijk ook een volledig relaxdagje inplannen. Bezoek bijvoorbeeld een spa of sauna of start met yoga. Dat kan bijvoorbeeld bij Treatwell.

 

Minder stressen


Meer geld sparen

Heb jij aan het einde van de maand ook altijd te weinig geld over? De tijd dat jij de laatste week van de maand van restjes moet leven is voorbij. Jij zorgt ervoor dat je nooit meer in het rood komt te staan. Sterker nog, je gaat je best doen om wat geld te sparen. Het hoort toch een beetje bij het leven van een volwassene om altijd ergens een spaarpotje te hebben, bijvoorbeeld voor als je wasmachine of tv ineens kapot is, of gewoon voor een lekkere vakantie. Maar sparen kan soms best lastig zijn. Het begint eenvoudig. Sluit eerst voordelig een spaarrekening af bij een bank, zoals Beobank. Zorg er vervolgens voor dat je zoveel mogelijk bespaart. Doe je boodschappen bij goedkope supermarkten, houd bij waar aanbiedingen zijn en denk altijd goed na over een aankoop. Heel leuk om weer een jurkje te kopen, maar heb je die echt nodig? Als het antwoord ‘nee’ is, kan je dat jurkje laten voor wat is. Die centjes kunnen mooi op je spaarrekening. Aan het einde van de maand maak je de balans op. Probeer altijd een vast bedrag over te maken naar je spaarrekening. Zo heb je aan het einde van het jaar een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard.

 

Meer geld sparen


Vaker afspreken met vrienden en familie

Het is natuurlijk belangrijk aan jezelf te werken, maar het is ook goed als je af en toe aan de mensen om je heen denkt. Zorg dat je voldoende tijd doorbrengt met je geliefden. Dat zijn de momenten waar je juist het meeste geluk uithaalt. Ga lekker op stap met vrienden, boek een weekendje weg met je partner of ga eens lekker uit eten met de hele familie. Mooi herinneringen maken 2018 tot een fantastisch jaar! Geen inspiratie voor een leuk uitje met vrienden, familie of je partner? Bij Groupon of ActievandeDag vind je tal van leuke uitjes voor voordelige prijzen.

 

Vaker afspreken met vrienden en familie


Heb jij ook nog voornemens voor het nieuwe jaar? Laat het ons weten!