Verwen jouw huisdier met de leukste cadeautjes op Wereld Dierendag

Iedereen weet het: op 4 oktober is het overal in de wereld Dierendag! Deel jij het leven met een pluizige viervoeter en wil je deze trakteren op de leukste cadeautjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij weten bij welke shops je de beste en voordeligste Dierendag promoties kunt vinden. Lees verder in deze blog!


Huisdieren in België

Laten we maar weer eens beginnen met wat cijfertjes, gewoon, omdat het kan! Uit een rapport van de Federale Overheidsdienst Economie van België uit 2016, blijkt dat Belgische gezinnen jaarlijks 1,3 miljard euro in hun huisdieren investeren. In totaal werden toen maar liefst zo'n 3,7 miljoen honden en katten gehouden in het hele land. Van het totale budget voor huisdieren gaat 55,9 procent naar voeding, en komen daarna vergoedingen voor consultaties en dierenartsbezoekjes aan bod met 23,2 procent. Huisdierbezitters geven 10,5 procent van het budget uit aan accessoires als manden en halsbanden.

Het rapport laat daarnaast opvallende verschillen tussen de verschillende Belgische regio's zien. In Wallonië bezat in 2016 ongeveer 33 procent van de gezinnen een kat, tegenover 25 procent van de huishoudens in Vlaanderen. In Vlaanderen heeft juist 20 procent van de gezinnen een hond, wat weer veel meer is dan de 7 procent huishoudens in Brussel met een hond! Grappig hè? Tot welk percentage behoort jouw gezin?

Hond op stoel


Verwen jouw dier met een leuk cadeautje

Aangezien 10,5 procent van het budget voor huisdieren wordt besteed aan accessoires, kan daar vast ook best een leuk cadeautje voor jouw trouwe viervoeter van af op Wereld Dierendag! Je kunt een cadeau voor je huisdier zo gek of duur maken als je zelf wil. Begin eens met iets kleins, door in de webshop van Zooplus te zoeken naar de beste aanbiedingen op voeding en speeltjes! In de webshop vind je vele superaanbiedingen vanaf slechts €1,-, daar worden zowel baasje als huisdier vast erg blij van.

Jouw hond, kat of andersoortig huisdier verdient uiteraard het beste van het beste. Dat hebben ze bij YourSurprise ook goed begrepen, want hier ontvang je met een kortingscode dit weekend maar liefst 10% korting op een drinkbak. Deze kun je personaliseren met de naam van je dier, zodat iedereen weet voor wie de bak bestemd is. Wee degene die er dan nog uit probeert te drinken! Je verwacht het misschien niet zo snel, maar ook bij Farmaline bieden ze een breed gamma dierproducten, zoals vachtverzorging, vitamines en voeding. En met onze Farmaline kortingscode ontvang je 15% korting op je bestelling! Zo kun je jouw beestje extra voordelig trakteren op een extraatje.

Beagle


Op reis met je dier

Kun jij op vakantie écht geen afstand nemen van je huisdier door hem of haar in een asiel of pension achter te laten? Gelukkig is dat ook nergens voor nodig, want bij veel reisorganisaties mag jouw dier gewoon mee. Check vooraf wel even of de bestemming waar je naartoe gaat het toestaat dat je een dier meebrengt! Van plan om te gaan vliegen en moet je hond ook een plekje in het vliegtuig? Met een Brussels Airlines kortingscode ontvang je nu 20% korting op veel vluchten, en mag jouw huisdier tegen een speciaal tarief mee in de cabine. Er gelden wel enige toelatingsvoorwaarden voor dieren op vluchten, dus lees deze eerst goed door voordat je vertrekt. Je vindt alle tarieven en voorwaarden via de website van Brussels Airlines!

Als je met de trein gaat, is het natuurlijk wat gemakkelijker om jouw dier mee te nemen. Bekijk hier alle huidige aanbiedingen van OUI.sncf en NMBS en om uit te vinden hoe je jouw huisdier kunt vervoeren in de trein.

Kitten


Hoe ga jij jouw huisdier verwennen tijdens Wereld Dierendag? Laat het ons weten!