Shop op Cyber Monday met korting met deze acties en kortingscodes

De kans dat jij afgelopen weekend flink hebt geshopt met de Black Friday aanbiedingen is zeer aannemelijk. Voor het weekend hadden we je in onze blog op de hoogte gesteld van alle acties en kortingscodes die je tijdens het Black Friday weekend kon gebruiken. Daar lieten we de term Cyber Monday al een aantal keer vallen en vandaag is het zo ver! Dit is een extra dag waarop je online kunt shoppen met nog meer voordeel. In deze blog lichten we je in over Cyber Monday, leggen we uit wat het precies is, hoe deze dag is ontstaan en brengen we je natuurlijk op de hoogte van alle Cyber Monday acties van je favoriete Belgische webshops.


Op Cyber Monday scoor je nog eens extra voordeel

Van origine is Black Friday een dag waarop vooral fysieke winkels hun gamma aanbieden tegen lage prijzen. Dit was om publiek naar de winkel te trekken en zo meer omzet te kunnen draaien. Tegenwoordig is veel winkelend publiek natuurlijk vooral online te vinden. Daarom is na Black Friday óók nog Cyber Monday in het leven geroepen. Op Cyber Monday profiteert de online shopper een dag extra van de aanbiedingen waar de fysieke shopper zijn leven ‘in het echt’ voor waagt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jij kortingen hebt gemist als je afgelopen vrijdag geen zin had om jezelf naar de winkel te slepen. Online pak je net zo veel voordeel!

Winkelstraat


Een korte geschiedenis van Cyber Monday

Zoals je in de vorige blog kon lezen is  Black Friday ontstaan na de feestdag Thanksgiving. De meeste Amerikanen hebben dan een extra vrije dag, waarop ze doorgaans beginnen met het inkopen van hun kerstcadeaus. Winkels hebben daar in de loop der jaren op ingespeeld door hun gamma aan hoge kortingen aan te bieden om klanten naar hun winkel te trekken. Dat is ongeveer 80 jaar geleden begonnen, en nog steeds is Black Friday erg populair onder koopjesjagers. Maar in een tijdspanne van 80 jaar is de populariteit van het internet en met name winkelen via internet natuurlijk exponentieel gegroeid. Veel winkels die vroeger alleen een fysieke vestiging hadden, hebben daar nu een online winkelomgeving naast. Door op Black Friday alleen hoge kortingen in de winkel aan te bieden, werden die online klanten enigszins over het hoofd gezien. Daarom verscheen in 2005 voor het eerst de term ‘Cyber Monday’ op het computerbeeldscherm. Cyber Monday is speciaal gericht op hoge kortingen die online warenhuizen alleen die dag bieden. Waar Black Friday zich (vroeger) vooral richtte op fysiek shoppen, is Cyber Monday er voor iedereen die een drukke winkelstraat liever vermijdt.

Kasboek


Online shoppen in België

Onderzoek wijst uit dat Belgen hun aankopen steeds vaker online doen. In 2017 werd in België vergeleken met 2016 11% meer geld uitgegeven aan online aankopen. In totaal bracht 2017 10,05 miljard euro online omzet op. Dat betekent dat er 86,5 miljoen online aankopen zijn gedaan door Belgische shoppers. Een flink aantal, wat laat zien dat de intrede van Cyber Monday in België zeker geen slechte ontwikkeling is.


De feiten op een rijtje

Black Friday, Cyber Monday... Op een gegeven moment zie je door alle hoge kortingen door de bomen het bos niet meer. Want wat is nu precies het verschil tussen deze twee dagen, en pak je op de ene dag meer korting dan op de andere of juist niet? Om het even duidelijk te maken voor je, zetten we hier alle feiten nog eens op een rijtje:

  1. Black Friday is altijd de dag na Thanksgiving, oftewel de vierde vrijdag van november.
  2. Cyber Monday is altijd de maandag die na Black Friday volgt. Dit jaar is dat dus vandaag: 26 november 2018.
  3. Black Friday was oorspronkelijk vooral gericht op kortingsacties bij fysieke winkels.
  4. Cyber Monday is ontstaan als dag waarop winkels ook online hun kortingsacties aanbieden, in de tijd waarop shoppen via internet nog niet zo populair was als nu.
  5. Misschien wel het belangrijkst om te weten: op Cyber Monday ontvang je net zulke goede aanbiedingen als op Black Friday!

Gezien het laatste feit uit dit rijtje ben jij zeker en vast benieuwd naar alle Cyber Monday acties die er vandaag bij Belgische webshops te vinden zijn! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus wij hebben er al een aantal voor je verzameld. Zo kun jij je vandaag richten op het vullen van je digitale winkelmand in plaats van eerst het internet af te struinen voor de beste deals.

Terras


Cyber Monday acties en kortingscodes in België voor 2018

Mis jij in dit lijstje nog een winkel of actie? Laat het ons weten in een reactie!