Carnaval vieren met een klein budget doe je zo!

Nog een weekje en dan is het weer carnaval! 4 dagen lang is het in heel Vlaanderen feest. Bier, foute muziek, rare outfits en natuurlijk heel veel gezelligheid; dat is wat deze feestelijke dagen kenmerkt. Wil jij ook volop carnaval vieren, maar werkt jouw portemonnee niet echt mee? Wij vertellen je hoe je zo weinig mogelijk uitgeeft tijdens carnaval en toch de mooiste 4 dagen van je leven hebt. Alaaf!


Koop een goedkope outfit

Met carnaval draait het natuurlijk vooral om het verkleden. Als jij in je alledaagse outfit naar de kroeg gaat, zal je met scheve ogen aangekeken worden. Het is dus belangrijk een opvallende verkleedoutfit aan te schaffen. Wil jij daar niet te veel geld aan uit geven? Bij de volgende winkels bestel je nu extra voordelig verkleedkleren:


Creëer zelf je outfit met wat je thuis hebt liggen

Wil je echt flink besparen op je outfit? Dan kan je deze natuurlijk ook proberen te creëren van alles dat je nog thuis hebt liggen. Duik in je oude verkleedkist of kijk hoe jij van een paar gekke accessoires iets leuks kunt maken. Zo ben goedkoop uit én je hebt ook nog eens een ontzettend originele outfit. Niemand die hetzelfde verkleed zal zijn als jij!

 

Carnaval


Pak thuis al een drankje met vrienden

Bier in de kroeg is vaak maar duur. Drink daarom thuis al een drankje. Dat is heel veel goedkoper. Zo bestel je nu bij DrankDozijn de lekkerste biertjes met korting. Ook bij Albert Heijn zijn er regelmatig aanbiedingen waarbij bier flink in prijs is verlaagd.


Bezoek alleen gratis kroegen

Je kunt natuurlijk naar allerlei feestjes gaan waarvoor je entree moet betalen, maar is het daar nu echt veel gezelliger dan in de kroegen waar je zo naar binnen kan? Waarschijnlijk niet! Voor die gezelligheid zorg je immers zelf. Sla dus de dure feestjes over en organiseer samen met je vrienden een kroegentocht. Ga langs alle kroegen waar je gratis naar binnen mag en drink er een pint (of meerdere pintjes). Je hebt nog steeds de tijd van je leven, maar bent veel goedkoper uit!

 

Carnaval


Neem je eigen drank mee naar de optocht

Carnaval is niets zonder een optocht. Die wil je natuurlijk absoluut niet missen. Maar het is niet fijn als je iedere keer weer een drankje bij een kroeg moet halen en zo een deel van de praalwagens mist. Bovendien kost dat je ook weer aardig wat geld. Neem daarom gewoon je eigen drankjes mee. Een paar flesjes of blikken bier of gewoon een hele krat voor de hele vriendengroep. Zo geniet jij gratis en voor niets van een lekker pintje tijdens de optocht.


Eet thuis een stevige maaltijd

Eenmaal op stap is het erg verleidelijk om snel een snackbar in te schieten om een frietje of kroket te halen. Dat kan natuurlijk goedkoper! Ga even langs huis en pak daar iets lekkers. Zorg dat je vooraf voldoende boodschappen hebt gedaan. Echt geen zin om nog in de keuken te moeten staan? Bestel dan een pizza met korting bij Pizza Hut. Zorg dat je genoeg eet, want een goede bodem is enorm belangrijk als jij nog de hele dag verder wil hossen!


Heb jij nog tips voor een fantastische (en niet te dure) carnaval? Deel ze met ons!