Carnaval in België 2019: zo vier je alle dagen extra voordelig

Yes, het is weer bijna zo ver: carnaval 2019 staat voor de deur! In heel België is het (officieel) vier dagen lang feest. Een marathon feestvieren kan natuurlijk redelijk hoog oplopen in kosten. Wij vertellen je daarom hoe je iedere dag mee kunt pakken zonder dat er na carnaval een gat in je portefeuille is gebrand! Hoe? In deze blog lees je meer over carnaval in België en waar jij terecht kunt voor het meeste voordeel.


Het hoe en waarom van carnaval

Officieel is het van zondag 3 maart tot en met woensdag 6 maart carnaval in België. In sommige dorpen of steden begint het feest echter al wat eerder en kun je al wel vanaf vrijdag 1 maart lekker gaan feesten in verkleedkledij. Maar waar hebben we deze traditie eigenlijk aan te danken?

Van oorsprong is carnaval een gekerstend heidens volksfeest, dat betekent dat het traditioneel een niet-religieus volksfeest was waar met de christianisatie van de bevolking een religieuze betekenis aan is gegeven. Carnaval luidt de vastentijd in, die vanaf Aswoensdag veertig dagen duurt, met uitzondering van de zondagen die in die periode vallen. De vastentijd geldt als voorbereiding op het Paasfeest en is een periode van bezinning en zuinigheid. De carnavalsperiode zijn dus de laatste dagen waarop mensen zich nog even flink te buiten kunnen gaan, waarna tijdens de vastenperiode deze buitensporigheid onder het oog van de Heer weer recht wordt getrokken.

Uiteraard is carnaval al lang geen feest meer voor alleen religieuze mensen. Iedereen die houdt van een feestje waarbij je in een gek pak de hele dag door bier kunt drinken kan met carnaval zijn of haar geluk niet op. In België wordt vrijwel door het hele land carnaval gevierd, terwijl het bij onze bovenburen in Nederland vooral in de zuidelijke provincies feest is. Bekende carnavalsoptochten in België zijn die van Maaseik, Herenthout en Binche. Ga jij dit jaar carnaval vieren in een van deze steden, of misschien gewoon lekker in je eigen dorp? Dan mag het je zeker niet ontbreken aan een goede outfit. En het liefst natuurlijk iedere dag een andere! Maar hoe zorg je ervoor dat je daar niet al te veel geld aan kwijt bent? Je leest het verder in onze blog!

Ballonnen en confetti


Hier scoor je de beste en voordeligste outfits

Carnaval staat of valt met je outfit. Met een goed uitgevoerd pak kun je eruitzien als een alleraardigst lieveheersbeestje, mislukt het dan lijk je op een overrijpe aardbei. Het is dus van belang dat je pak en accessoires goed op elkaar aansluiten. Bij Fun krijg je nu 3 + 1 gratis op verkleedaccessoires en maskers. Zo kun je deze direct met elkaar afstemmen. Helemaal handig als jullie bijvoorbeeld als groep verkleed gaan! Ook bij JBC zijn ze gek op carnaval. Hier vind je de leukste onesies voor de allerkleinsten die ook mee gaan feestvieren. Collishop biedt een uitgebreide keuze aan verkleedpakken voor kids, mannen en vrouwen. Verkleed met het hele gezin? Hier krijg je tot 20% korting op verschillende pakken.

Kinderen in kostuum


Besparen op eten en drinken tijdens carnaval

De kans is groot dat je tijdens carnaval een aantal dagen achter elkaar vrij veel alcohol tot je neemt. Een iets ongezondere maaltijd kan er dan ook nog wel bij. Bij Pizza Hut bestel je nu drie medium pizza’s voor maar €23,-. Zo kunnen jij en je vrienden even genieten van een heerlijke pizza als jullie thuis pauze houden tussen het feestgedruis door. Toch gezond blijven eten maar geen tijd om tijdens carnaval de boodschappen doen? Dat probleem los je gemakkelijk op door de maaltijdboxen van Foodbag aan huis te laten leveren. Je ontvangt nu met een Foodbag kortingscode €20,- korting op je eerste bestelling. Het geld dat je hiermee uitspaart kun je weer besteden aan een paar goudgele potten in de stad!

Barkostuum


Ben jij al klaar voor carnaval 2019? Vertel ons hoe jij het dit jaar viert in een reactie!