Shopaholics opgelet: Zo shop je kleding en schoenen het goedkoopst!

Iedereen met een shopverslaving kent het probleem; je hebt iets gespot in de winkel dat je gewoon moet hebben, maar je bankrekening laat dat helaas niet toe. Hoe voorkom je zo’n situatie nu? Vrees niet, je hoeft niet te stoppen met shoppen. Je moet gewoon wat verstandiger aankopen doen. Zo voorkom jij een lege bankrekening. Wij vertellen je hoe je de hoogste kortingen scoort en de laagste prijs betaalt voor gewilde fashion items. Lees ze grondig en doe er je voordeel mee!


Solden

De eerste tip spreekt voor zich. Er is echt een probleempje. In veel Belgische winkels is het maar 2 keer in het jaar solden. Gelukkig kan jij op het internet je kleding of schoenen ook kopen in internationale webshops. En daar is het soms zelfs het hele jaar solden! Zo hebben kledingwinkels Boohoo en Stradivarius bijvoorbeeld vrijwel altijd sale.


Outlet

Vind jij het niet erg om items uit oudere collecties te kopen. Dan kan je ook goedkoop kleding kopen in de outlet van bekende winkels. Zo heeft Zalando een outlet met kortingen tot wel 50%. Met een beetje zoeken, vind je in outlets de leukste kledingstukken. En misschien zet jij eigenhandig een oude trend weer op de kaart met je outlet outfit.


Tweedehands artikelen

Alle trends komen na een tijdje weer terug. Dus waarom zou je nieuwe kleding en schoenen kopen? Bezoek eens een tweedehands kledingwinkel of struin eBay af op zoek naar scherp geprijsde en modieuze tweedehands items.

 

Goedkoop online shoppen


Online flashverkopen

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar online flashverkopen zijn perfect als jij flink wilt shoppen, maar daar geen groot budget voor hebt. Topmerken worden tegen scherpe prijzen verkocht voor korte tijd. Je moet je aanmelden als lid om toegang te krijgen tot de exclusieve kortingsacties. Vervolgens kan je vaak tot wel 80% korting krijgen op heel veel kleding en schoenen. Voorbeelden zijn Showroomprive, Vente-Exclusive en Zalando Lounge. Op al deze websites vind je iedere dag weer nieuwe acties.


Kortingscodes

Heb jij een fantastisch jurkje of prachtige schoenen gespot? Check dan voordat je ze koopt of er een kortingscode actief is bij de desbetreffende winkel. Daar kan je veel korting mee pakken. Bij sommige winkels krijg je een kortingscode als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Zo geven C&A en Mango je bijvoorbeeld 10% korting na inschrijving voor de nieuwsbrief. Bij de H&M krijg je zelfs 25% korting op je volgende bestelling én gratis verzending. Zo eenvoudig kan het zijn! Ook verschijnen er vaak veel kortingscodes rondom feestdagen. Kijk altijd op onze website of er een kortingscode is voor de winkel waar jij iets wilt kopen en je bespaart jezelf veel geld!


Ruilen in plaats van kopen

Is kopen op dit moment echt te duur? Duik dan eens je kledingkast in en verzamel alle kleding die je niet langer draagt. Vervolgens organiseer je samen met vriendinnen een ruildagje. Het kost je niets, maar je hebt toch weer veel nieuwe kleding waarmee je nieuwe outfits kunt maken!

 

Goedkoop shoppen


Vermijden van impulsieve aankopen

Met de tips hierboven shop je al veel voordeliger, maar het blijft belangrijk dat je niet roekeloos alles koopt dat je mooi vindt. Probeer daarom impulsieve aankopen te vermijden. Vind je dit lastig? Houd je dan aan de 30-dagen regel. Als je iets moois hebt gezien, koop je het niet meteen, maar wacht je eerst 30 dagen. Wil je het daarna nog altijd graag hebben? Ga je gang! Als je het tegen die tijd alweer vergeten bent of niet meer wilt, heb je jezelf weer wat geld bespaard. Heb je je toch niet in kunnen houden en een impulsieve aankoop gedaan? Dan geldt opnieuw een simpele regel. Als je een kledingstuk na 14 dagen nog altijd niet gedragen hebt, gaat dit waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. Breng het dus maar snel terug! En met het geld dat je terugkrijgt, kan je – met behulp van bovenstaande tips – goedkoop een paar schoenen of outfit op de kop tikken die je wel met plezier zult gaan dragen! ;)


Zijn wij nog een belangrijke tip vergeten die elke shopaholic volgens jou zou moeten kennen? Laat deze dan achter in de reacties!