Besparen op je boodschappen: houd wekelijks heel wat euro’s over!

Wil je gemakkelijk geld besparen? De boodschappen zijn een maandelijkse vaste last waar je nogal eens wat korting op kunt pakken. Het gaat vaak om kleine bedragen waardoor het er nogal in kan sluipen dat het bedrag aan het einde van de maand flink is opgelopen. Moet je dan meteen sober gaan leven? Nee, zeker niet! Wij geven je tips hoe je lekker blijft eten, maar wel een hoop euro’s over houdt in je portemonnee.


Volg de aanbiedingen

In een paar minuten kan je al snel een hoop geld besparen. Houd elke week de aanbiedingen van jouw supermarkt in de gaten en verzin daar je maaltijden omheen. Koop extra in en bouw zo thuis een voorraadje op. Zo bespaar je niet alleen euro’s op kort termijn, ook op lange termijn heb je hier zeker profijt van! Met een voorraad heb je altijd wat in huis en hoef je weinig bij te halen. Vraag bij Carrefour en Albert Heijn de bonuskaart aan en profiteer zo direct van extra en exclusief voordeel!

Groente en fruit


Houd je aan je boodschappenlijstje

Maak aan de hand van de aanbiedingen een boodschappenlijstje en houd je daar aan. Het is verleidelijk om extra producten mee te nemen als je door de supermarkt struint. Op elke hoek lonkt er wel een lekker of fijn artikel, maar dat is vaak ook meteen je grootste valkuil. Voor je het weet ben je het dubbele kwijt! Aan zo’n boodschappenlijstje kan je dus erg veel hebben. Maak hem tot slot op de route die je door de supermarkt loopt. Dat scheelt een hoop heen en weer gerace! 


Kies voor budget- en huismerken

Kies jij voor A- of huismerken? Probeer producten eens van verschillende merken om te kijken wat het beste in de smaak valt. Varieer ook met producten van budgetproof supermarkten zoals Lidl. Smaken veranderen en wie weet is de huismerkversie wel een stuk lekkerder! Vaak scheelt die toch een paar cent tot euro per product!


Laat je boodschappen thuisbezorgen

Je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen staat voor de meeste huishoudens nog een beetje in de kinderschoenen. Toch kan het, alleen al vanwege de tijdsbesparing, erg aantrekkelijk zijn. Doordat je online je boodschappen bestelt, kan je niet meer bestellen dan je nodig hebt en word je niet blootgesteld aan een vers appeltaartje op de broodafdeling of repen chocolade bij de kassa.

laptop fruit


Haal verse producten op de markt

In veel (grote) steden vind je één of meerdere keren per week een markt. Breng eens een bezoekje aan de markt want zo bespaar je al snel vele euro’s. Verse producten zoals groente en fruit zijn aanzienlijk goedkoper dan in de supermarkt. Als je bovendien kiest voor seizoen producten betaal je ook nog eens de scherpste prijzen van dat moment!


Introduceer een restjesdag

Stiekem gooien we met zijn allen heel veel weg. Streef er daarom eens naar om een restjesdag te introduceren. Heb jij nog wel een of meerdere porties over na een maaltijd? Vries het dan in! Kijk een keer per week wat er in je koelkast en vriezer ligt en echt op moet. Vaak kan je je laatste groente altijd wel verwerken in een roerbakmaaltijd of je combineert deze met bakjes uit je vriezer.

Verleiding


Ga met een volle maag naar de supermarkt

Tot slot de meest cliché-maar-zo-waar tip: ga met een volle maag naar de supermarkt! Het is zo verleidelijk als je honger hebt om veel in te slaan. Vaak geldt dat je dan impulsaankopen gaat doen die vervolgens niet eens op maakt. Met een volle maag ben je hier beter tegen bestand en ga je doelgerichter aan de slag.


Heb jij nog een goede tip? Deel hem met ons in een reactie!