10 handige tips om geld te besparen tijdens het online shoppen

Via internet je spullen bestellen brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo hoef je je huis niet uit, kan je ongestoord in webshops door collecties snuffelen en kan je dankzij exclusieve acties heel wat korting pakken op je bestelling. Hoe dat in zijn werk gaat verklappen we aan je door middel van de volgende 10 tips waarmee je gemakkelijk en snel een hoop geld kunt besparen tijdens het online shoppen!


Gratis verzending

Een nadeel aan online bestellen is voor veel mensen toch wel de (hoge) verzendkosten die gehanteerd wordt door veel webshops. Daar kan je gelukkig vaak onder uit komen door voor een bepaald bedrag te bestellen waarna de verzendkosten komen te vervallen. Een andere optie bij veel webshops is om je aankopen af te halen bij een speciaal afhaalpunt of filiaal als je bij een winkelketen bestelt. Vaak is verzending dan namelijk gratis en kan je het ook nog eens op een moment dat het voor jou uitkomt ophalen. Hoef je ook niet thuis te wachten op de pakketbezorger!

Tip: Vaak vind je onder een kopje als ‘leveren’ in webshops de voorwaarden en regels omtrent verzendkosten en gratis verzending!

Online shoppen


Shop in de solden

Shop je producten in de solden! Sla je slag in de winter- of zomer solden waardoor je standaard heel wat extra euro’s korting pakt op artikelen uit webshops. De kortingen kunnen hoog oplopen omdat de collectie van dat seizoen moet plaatsmaken voor kleding voor het nieuwe seizoen. Zowel in januari als in juli kan je in heel België bij bijna alle winkels terecht voor een solden periode.

Tip: Wacht tot het einde van de maand. Dan pak jij namelijk het hoogste percentage korting!


Gebruik kortingscodes

Veel webshops bieden met enige regelmaat kortingscodes aan om online shoppers te belonen voor hun aankopen. Met deze kortingscodes krijg je namelijk een bepaald percentage of bedrag aan korting op je bestelling, hoef je geen verzendkosten te betalen of krijg je gratis producten bij je bestelling. Wanneer je je aankopen gaat afrekenen in een webshop heb je vaak de mogelijkheid om een code in te vullen in het kortingscodeveld. Zie jij zo’n veld staan? Dan is de kans groot dat Deals.be een code of leuke actie voor je heeft voor extra korting!

Tip: Bekijk dus voordat je gaat bestellen of er geen kortingscode voor jou beschikbaar is! Op Deals.be vind je per winkel een aparte pagina met een overzicht met alle kortingscodes en acties van dit moment!


Nieuwsbriefinschrijving

Bijna elke winkel en webshop verstuurt met enige regelmaat nieuwsbrieven. Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief van je favoriete winkels en je bent altijd op de hoogte van nieuwe collecties, acties en kortingen. Daarnaast word je vaak beloond voor je nieuwsbriefaanmelding in de vorm van een eenmalige kortingscode (of een leuke cadeautje) die je bij je eerste bestelling meteen kunt gebruiken! Zo krijg je bij Made meteen €15,- korting op je eerste bestelling en betaal je geen verzendkosten bij Bonprix!

Tip: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Deals.be! Zo ontvang jij regelmatig updates en ben jij altijd op de hoogte van de beste kortingscodes van dat moment!

Online shoppen


Loyaliteitsprogramma's

Koop jij frequent bij een winkel of webshop? Zoek dan de site eens af of er een loyaliteitsprogramma is waar jij aan mee kunt doen. Soms kan je door middel van je aankopen voor punten sparen waardoor je uiteindelijk een leuk bedrag aan korting krijgt op je bestelling. Zo spaar je bij Hunkemöller zo voor €5,- korting! Dat is toch weer mooi meegenomen!

Tip: In het winkeloverzicht op Deals.be lees je bij het kopje Tips of de winkel waar jij wilt shoppen een loyaliteitsprogramma heeft en hoe jij verder nog meer kunt besparen op je aankopen!


Studentenkorting

De meeste webshops hebben naast een loyaliteitsprogramma voor algemene klanten ook een speciaal programma voor studenten. Zo shop je als student zijnde extra voordelig bij Forever 21 en Lenovo!


Heb jij nog een ultieme bespaartip? Laat het ons en je mede shoppers weten in een reactie!