Profiteer van korting op dierbenodigdheden en uitjes op Werelddierendag

Zondag is het Werelddierendag. Ondanks dat de meesten hun huisdieren vrijwel elke dag al verwennen, is dit de dag om ze nog meer te verwennen! Heb jij een kat, hond, paard, knaagdier of vogel en wil je een paar snacks of een leuk speeltje voor je dier in huis halen? Lees dan snel waar je dit zo voordelig mogelijk kunt doen. Heb je geen huisdier, maar zou je deze zondag toch wat dierlijke activiteiten willen ondernemen? Ook daarvoor hebben we een aantal leuke dingen voor je op een rijtje gezet. 


Voordelige dierensnacks

Wil je jouw hond, kat of knaagdier verwennen met lekkere snacks? Neem dan een kijkje bij Zooplus. Bij de dierenzaak zijn momenteel diverse kortingscodes actief. Zo kun je met een code gratis hondensnacks krijgen, maar er zijn ook Zooplus kortingscodes waarmee je tot 10% korting krijgt op je bestelling. Zo profiteer je dus hoe dan ook van korting op dierenvoeding. Haal dus snel de favoriete snack van jouw huisdier in huis en verwen hem of haar extra goed op zondag.

Hond ruikt aan koekjes


De leukste dierbenodigdheden met korting

Wil je jouw huisdier verwennen met een nieuw mandje, speeltje, of wil je simpelweg een nieuwe hondenriem kopen? Neem dan zeker een kijkje op bol.com. De webshop heeft momenteel een speciale dierendagpagina waarop je flinke korting krijgt op van alles voor je huisdier. Zo krijg je tot 35% korting op diervoeding en tot 40% korting op dierbenodigdheden. Uiteraard is het ook mogelijk om dierbenodigdheden en speeltjes in te slaan bij Zooplus. Hiervoor kun je wederom gebruikmaken van de kortingscode voor 10% korting op je bestelling.

 


Bezoek een kattencafé bij jou in de buurt

Heb je zelf geen huisdieren, maar wil je zondag wel al je liefde geven aan dieren bij jou in de buurt? Bezoek dan bijvoorbeeld een kattencafé! Geniet van een heerlijke kop koffie of thee met een goede lunch of een lekker gebakje, terwijl je met de katten aan het spelen bent. Super leuk toch! Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de katten laat mee eten van jouw lekkernijen. Zit er geen kattencafé bij jou in de buurt? Wees dan niet getreurd, want we hebben hieronder nog een aantal leuke en voordelige dierlijke activiteiten voor je opgesomd.

Kat op tafel


Bezoek een dierentuin

Ben je niet zo'n fan van katten? Bezoek dan een dierentuin! Dan heb je de mogelijkheid om tientallen verschillende dieren te zien op dierendag. Uiteraard worden de dieren in de meeste dierentuinen ook lekker verwend op deze dag. Zo krijgen bijvoorbeeld lekkere gezonde traktaties. Bij sommige dierentuinen worden bovendien ook leuke activiteiten georganiseerd. Zo konden kinderen vorig jaar zelf ervaren hoe het is om dierenverzorger te zijn bij Dierenpark Amersfoort. Ben jij van plan om een dierentuin te bezoeken dit weekend? Check dan op de website van de parken wat zij dit jaar doen op dierendag. Wanneer je extra voordelig naar een dierentuin wil, dan valt het aan te raden om naar de website van Ticketveiling of VakantieVeilingen te gaan. Bij deze webshops kun je namelijk al vanaf €1,- meebieden op entree voor diverse dierenparken. Je kunt er ook voor kiezen om je kaartjes bij ActievandeDag te halen met tot 50% korting.


Een weekendje weg met je hond

Houd jouw hond ervan om te rennen door de bossen of door de branding van de zee, maar wonen jullie helaas niet dichtbij zulke plekken? Ga dan lekker last minute een weekendje of dagje weg samen met je trouwe viervoeter en laat hem genieten van de natuur. Bij Belvilla profiteer je momenteel van 10% korting op huisdiervriendelijke accommodaties voor als je een overnachting wil boeken. Een tripje naar het bos of de zee hoeft echter niet meer te kosten dan een beetje benzine.

Hond op het strand

 


Ga naar de film Poeslief

In Nederland draait sinds deze week de film "Poeslief". Deze film gaat over Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland die zijn eigen film heeft gemaakt met de hulp van vele andere katten uit ons buurland. Zo heeft Abatutu vele kattenfilmpjes verzameld en voorziet deze van commentaar. Je kunt dus een leuke en lachwekkende verzameling aan kattenvideo's verwachten. Wil je een Nederlandse bioscoop bezoeken, zoals de Pathé, om deze film te bekijken? Neem dan een kijkje op Acties.nl om zo voordelig mogelijk uit te zijn.


Eet geen dierendag

Tenslotte is het wellicht ook even goed om stil te staan bij het feit dat er jaarlijks zo'n driehonderd miljoen dieren worden geslacht in België voor consumptie. Het gevolg van het feit dat er zoveel vlees wordt gegeten, is dat er ook veel slechte broeikasgassen vrijkomen. Als iedereen wat minder vlees zou eten, dan is dit uiteindelijk beter voor zowel de dieren als jouw gezondheid én het klimaat. Er is uiteraard geen betere dag om hiermee te beginnen dan op Werelddierendag! Op de website van Lidl en Albert Heijn kun je tientallen heerlijke vegetarische recepten. Je hoeft uiteraard niet direct vegetariër te worden, maar een dagje geen vlees eten kan ook geen kwaad.