Bespaartips om af te koelen tijdens de hittegolf

Sinds woensdag is het flink wat warmer geworden in ons land. Morgen zal er zelfs in sommige delen van het land een temperatuur van 37 graden bereikt worden. Deze hitte zal bovendien nog een week aanhouden. Wil jij graag wat verkoeling op zoeken in of buiten je huis? Lees dan deze blog en check hoe jij lekker voordelig het hoofd koel kunt houden.


Verkoeling deals

Diverse webshop spelen momenteel in op het warme weer. Zo vind je op de website van Fixami verkoeling deals, waar je tot 30% korting kunt ontvangen op airco's. Ook diverse andere webshops promoten momenteel hun ventilatoren en aircoolers. Zo profiteer je nu van 10% korting op alle ventilatoren met deze Lampen24 kortingscode, tot 70% korting op aircoolers bij Ticketveiling, tot 60% korting op ventilatoren en airco's bij iBOOD en €50,- korting op aircoolers bij Krefel. Veel van deze deals zijn alleen dit weekend geldig, dus wees er snel bij wanneer je nog een airco of ventilator nodig hebt. Hiermee kun je je woning lekker koel houden en geniet je van een fijne nachtrust.

Ventilator


Zoek het water op

De kans dat iedereen dit weekend massaal naar het strand, zwembad of een lokale plas trekt is vrij groot. Wil je nu liever drukke plekken, zoals zwembaden, vermijden in verband met de toenemende coronabesmettingen? Zet dan een zwembadje op in je eigen tuin! Een zwembad hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn, want je shopt er al een voor slechts €6,99 bij Zwembadstore. Daarnaast profiteer je ook nog eens van 30% korting op zwembaden bij Zwembadstore en bij Fun. Wil je liever een waterpark op zoeken, waar diverse maatregelen tegen het coronavirus worden getroffen? Bezoek dan bijvoorbeeld Plopsaqua of Aqualibi, hier moet je van te voren reserveren. Doe dit dus wel op tijd, want vol is vol. Via ActievandeDag kun je bovendien 30% korting krijgen op entreetickets voor Plopsaqua. Wanneer je voordelig naar Aqualibi wil, dan moet je bij VakantieVeilingen zijn. Hier bied je al vanaf €1,- mee op entreekaartjes voor twee personen.


Waterspeelgoed

Een andere manier om jezelf en je kinderen af te laten koelen, is door waterspeelgoed te gebruiken. Bestel waterpistolen of waterballonnen, waarmee je een groot watergevecht kunt creëren in je tuin. Heb je een zwembad of ga je dit weekend naar zee toe? Dan is het wellicht leuk om luchtbedden, waterspellen en strandspeelgoed in huis te halen. Al deze dingen bestel je met tot 40% korting bij Fun en bol.com of vanaf €2,50 bij Decathlon. Wil je nog goedkoper uit zijn en toch veel waterpret beleven? Maak dan een waterglijbaan in je tuin. Dit vergt echter wel wat voorbereiding, maar je hebt alle benodigdheden waarschijnlijk al in huis. Zo heb je een glad zeil nodig, het liefst een van minstens drie meter zodat je lekker door kunt glijden. Daarnaast heb je alleen nog wat water en afwasmiddel of groene zeep nodig. Is dit teveel gedoe? Bestel dan een waterglijbaan bij bol.com of Lidl voor nog geen €13,-.

Waterpistool


Bezoek de bioscoop of andere koele plekken

Wist je dat de temperatuur in de bioscoop altijd heerlijk is tijdens de warme zomerdagen? Wanneer je niet van de hitte houdt, dan is naar de film gaan de ideale oplossing. In de bioscoop is het een stuk aangenamer dan buiten en doordat je een paar uur naar een leuke film aan het kijken bent, ben je weer een hele poos uit de buurt van de warme en benauwde buitenwereld. Bovendien kun je momenteel 20% korting krijgen op bioscooptickets voor Kinepolis bij Veepee. Naast de bioscoop zou je ook een aquarium op kunnen zoeken, hier is het vaak ook een stuk koeler dan buiten. Bestel bijvoorbeeld tickets voor SEA LIFE België met tot 70% korting via Ticketveiling. Wil je een stapje verder gaan en het ijs op zoeken? Bezoek dan de Icebar in Amsterdam met tot 80% korting via Ticketveiling. Op deze manier kun je dus lekker voordelig van een leuk en koel dagje uit genieten.


IJsjes maken

Natuurlijk kun je naar de dichtstbijzijnde supermarkt gaan om een paar dozen ijsjes in te slaan, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Dat is wel zo leuk en net zo lekker. Misschien zelfs lekkerder, gezien je zelf kunt bepalen wat je allemaal in de ijsjes stopt. Zo kun je heel eenvoudig ijsjes maken van ranja, maar je kunt ook vers fruit gebruiken. Voordat je begint met het maken van ijsjes, is het wellicht handig om een ijsmaker in huis te hebben. Dit zijn simpele bakjes, waar je een vloeistof in kunt gieten, waarna je ze afsluit met een dekseltje met stokje. Nadat de bakjes een paar uur in de vriezer hebben gestaan, kun je de bakjes van het stokje afhalen en kun je genieten van je zelfgemaakte ijsjes. Zulke ijsmakers koop je al vanaf €3,50 bij de HEMA en bol.com. Vervolgens kun je op het internet recepten op zoeken voor ijsjes waar jij zin in hebt. Ben je sportief? Dan kun je wellicht de recepten bekijken van Body & Fitshop. Maar ook op de website van Albert Heijn of Lidl vind je tientallen recepten voor heerlijke ijsjes.

Fruit ijsjes