20 bespaartips die het dagelijks leven heel wat goedkoper maken

In het dagelijks leven kun je al heel makkelijk een paar euro per dag besparen met de volgende bespaartips die toe te passen zijn in (bijna) elk huishouden. Soms zit het in de kleine dingetjes die allemaal samen toch een hoop kunnen opleveren! Dit zijn de 20 bespaartips die het dagelijks leven een stuk goedkoper te maken!


1. Ga zuinig met energie om

De energierekening kan soms al gauw oplopen terwijl je die met kleine trucjes juist goed onder controle kunt houden. Leer iedereen in je huishouden bijvoorbeeld aan om altijd het licht achter zich uit te doen, schakel apparaten altijd helemaal uit (laat ze niet op stand-by staan), vervang je gloeilampen voor LED- of spaarlampen en zet je verwarming uit zodra je weggaat van huis.


2. Slim boodschappen doen

Maak er een wedstrijdje van om zo goedkoop mogelijk uit te zijn met je boodschappen. Zet jezelf op een vast budget en maak aan de hand van supermarktaanbiedingen een planning voor het avondeten. Vries eten dat je over hebt in en organiseer een keer in de zoveel tijd een kliekjesdag waarin je alle restjes opmaakt. Maak ook vooraf een boodschappenlijst waarmee je naar de winkel gaat en waar je je aan dient te houden. Doe je boodschappen bij Carrefour? Zorg dan dat je de Carrefour Bonuskaart gebruikt voor bonuspunten die je vervolgens in kunt ruilen voor korting!


3. Tank op de juiste dagen

Houd de prijzen van de benzinepomp bij jou in de buurt in de gaten en tank op de juiste dagen. Gedurende de week kan er namelijk nogal wat verschillen zitten in de prijzen van de brandstof. Het is ook aan te raden om te kijken of er in de buurt of op de route die je vaak rijdt goedkopere tankstations zitten. Een paar cent per liter kan over een bepaalde periode toch euro’s schelen!

Blauwe oude kever


4. Repareer je kapotte spullen

Hoewel we anno 2017 snel geneigd zijn om kapotte spullen weg te gooien, loont het juist om ze te repareren. Zit er een gat in een shirt of broek? Wie weet kan je het gewoon maken. is er een rits of hak kapot van een schoen? Breng hem naar de schoenenmaker. Heeft een huishoudelijk apparaat het begeven? Raadpleeg YouTube of een klusjesman voordat je naar de winkel rent voor iets nieuws!


5. Word lid van loyaliteitsprogramma's

Koop jij regelmatig bij een specifieke winkel of webshop? Kijk dan eens of ze een loyaliteitsprogramma voor vaste klanten hebben. Hiermee spaar je vaak met je aankopen punten welke je naar verloop van tijd in kunt leveren voor een leuke korting. 


6. Gebruik kortingscodes

Shop jij regelmatig online? Check altijd voordat je gaat afrekenen of de winkel een kortingscode beschikbaar heeft. Op Deals.be vind je per winkel een overzicht met de meest actuele acties en kortingscodes. Zo zie je in een oogopslag hoe jij kunt besparen! Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig een update met de beste aanbiedingen van dat moment!


7. Houd je bandenspanning op peil

Heb je een auto? Houdt dan de bandenspanning op peil. Dit scheelt je een hoop brandstof wanneer je deze gewoon bij houdt. Bij alle benzinestations kan je terecht om je banden te controleren en eventueel te voorzien van extra zuurstof. 

stel kermis


8. Goedkope of gratis uitjes

Een dagje weg hoeft niet duur te zijn. Houd de agenda eens in de gaten je gemeente en de gemeentes bij jou in de buurt. Zo ontdek je heel wat te gekke activiteiten, workshops en festivals waar je voordelig of gratis heen kunt gaan met het hele gezin. Daarnaast vind je online een aantal sites waar je extra voordelige tickets vindt voor evenementen, activiteiten en workshops. 


9. Beperk impulsaankopen

Leer jezelf aan om twee keer na te denken over (grote) aankopen. Hoe verleidelijk een aanbieding ook lijkt in een winkel, beperk jezelf door een product niet meteen aan te schaffen. 


10. Zeg lidmaatschappen op

Vaak word je gedurende je leven lid van heel wat diensten. Heb jij ze allemaal nodig? Neem je lidmaatschappen eens onder de loep en kijk of je alles nodig hebt. Soms kan je ook een deel van een lidmaatschap veranderen, door een goedkopere versie te nemen!


11. Nog voordeliger online shoppen

Ontdek de trucjes om spullen goedkoop in huis te halen. Tijdens het online shoppen kan je vaak van heel wat exclusieve acties gebruik maken en ook hoef je de verzendkosten lang niet altijd te betalen. Alle tips en tricks wat betreft voordelig online shoppen lees je in dit artikel! 

Laptop


12. Eet minder vaak vlees

Kies wat vaker voor vegetarische recepten en je zult het al gauw merken in de kosten voor je boodschappen. Op de positieve manier dan, want vlees is nou eenmaal vaak een stuk duurder! Met groente en andere ingrediënten tover je al gauw de lekkerste, vegetarische maaltijden op tafel waarbij niemand een stukje vlees zal missen! 


13. Pak minder vaak de auto

Leer jezelf bijvoorbeeld aan wat vaker de fiets te pakken of te wandelen. Soms word je je dan bewust van hoe snel en makkelijk je de auto ook voor kleine afstanden gebruikt. Soms kan je je boodschappen juist gewoon meenemen op de fiets (scheelt ook weer stress op de parkeerplaats) en doet de frisse lucht je ook meteen weer goed!


14. Evalueer je telefoonabonnement

Tegenwoordig kan je vaak je telefoonabonnement zelf samenstellen of bepaalde onderdelen bijstellen. Bekijk eens wat er bij jou momenteel allemaal aanstaat en ga bij jezelf na wat je daadwerkelijk nodig hebt. Misschien kan je met één GB ook goed uit de voeten en maak je al die belminuten toch nooit op!


15. Investeer in duurzame apparaten

Veel elektronische huishoudelijke apparaten hebben tegenwoordig een keurmerk waaraan je precies kunt aflezen hoe zuinig het apparaat is. Door te investeren in A-label apparaten bespaar je flink op de energierekening, wat op langer termijn erg aantrekkelijk kan zijn! Daarnaast hebben veel elektronica zaken regelmatig kortingscodes en aanbiedingen waarmee je extra voordeel pakt op de aanschaf van een duurzaam apparaat, zoals tot €100,- korting bij Philips of zelfs tot €200,- korting bij Centralpoint met de acties van dit moment.


16. Introduceer een restjes dag

Stiekem gooien we heel wat eten weg. Durf het daarom eens aan om een restjes dag te introduceren waarop je alle restjes uit de koelkast trekt en opeet. Het is anders toch zonde van het eten en zo bespaar je ook meteen op je boodschappen!

Eten


17. Koop en verkoop!

Door de jaren heen verzamelen we heel wat spullen om ons heen. Spreek met jezelf af dat je een keer in de zoveel tijd eens door het huis gaat en vervolgens de spullen te koop zet die je niet meer nodig hebt. Kijk eens kritisch om je heen en doe alles weg wat je niet meer nodig hebt. Dat ruimt op en levert meteen een fijn extraatje op!


18. Vermijd impulsaankopen

Vaak kom je er op langer termijn achter dat je iets echt wel of echt niet nodig hebt. Ben jij van de impulsaankopen? Spreek dan met jezelf af dat je een wachttijd hebt tussen het moment dat je iets ziet en wilt kopen. 


19. Koop in de solden

Heb jij echt nieuwe schoenen, een nieuwe jas of tas nodig? Wacht dan tot de uitverkoop! Het is soms even wachten, maar je bespaart er zelf een hoop geld mee. 


20. Neem je eigen eten en drinken mee

Tegenwoordig is het heel verleidelijk om even snel een flesje frisdrank en iets lekkers te scoren bij een Kiosk, lekker te gaan lunchen of ergens neer te ploffen voor taart en thee. Stiekem lopen deze kosten best op. Leer jezelf eens aan om zelf wat eten en drinken mee te nemen tijdens een dagje weg of nodig je vriendinnen thuis uit voor een taart/borrel moment!


Heb jij nog handige bespaartips?